Mindig jól jön egy gyors és egyszerű fogás, amit mindenki szeret. A csirkemell és a mozzarella ehhez jó alap, a mediterrán fűszerekkel pedig nem lehet mellényúlni!
Hétköznap vacsorára ideális ez a remek fogás, amihez elég 5 perc előkészítési idő, vagyis effektív munka, a többi pedig a sütő dolga. Mivel nagyon finom a végeredmény, hétvégi asztalon is megállja a helyét – gazdagítható cikkekre vágott hagymával, másféle sajttal, baconnel. Az alaprecept gyerekeknek, diétázóknak is tökéletes.
Amíg megsül a csirkemell, párolhatunk mellé egy kis rizst – vagy kipróbálhatjuk a 3 gyors köretalternatíva egyikét, de valójában elég mellé egy friss, gazdag saláta zöldsalátával, felkockázott uborkával, reszelt répával, pesztós-joghurtos öntettel.
Mediterrán tepsis csirke
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkemellet vastagabb csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, tálba tesszük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a bazsalikomot és az oregánót, meglocsoljuk az olajjal, majd alaposan összeforgatjuk, hogy mindenből mindenhova kerüljön. Pihenni hagyjuk, míg félbevágjuk a koktélparadicsomokat és felkockázzuk vagy cafatokra tépdeljük a mozzarellát.
Egy sütőtálba öntjük a fűszeres csirkét, egyenletesen rászórjuk a paradicsomot, majd a sajtot is.
180 fokos sütőben kb. 20–25 perc alatt megsütjük.
Több mint 700 hamisítatlan olasz recept
A konyhában a háziasszonyok legnagyobb segítője minden bizonnyal a sütő. Segítségével nincs gondunk az állandó kevergetésre, forgatásra, csak előkészítjük és összeállítjuk az ételt, a többit pedig elvégzi helyettünk ez a csodás háztartási gép. Mialatt pedig konyhaművészetünk legújabb remekműve elkészül, időt spórolva elvégezhetünk valami más feladatot, esetleg átlapozhatjuk a kedvenc magazinunkat. A sütőből áradó ellenállhatatlan illatok már jóval az étkezés előtt meghozzák az étvágyunkat.