Írd be, mit keresel:

4 alapanyag, 3 arckrém, 2 lehetőség: együk vagy kenjük a bőrünkre?

A kérdés nem egyszerű, főleg ha eláruljuk, mi is az az említett 4 alapanyag. Na jó, nem titkoljuk: méz, tejszín, citrom és eper!

Azzal sokan tisztában vagyunk, hogy a tejszín és a méz nagyon jót tesznek a bőrnek, de hogy az eper is, az valahogy nem ennyire közkeletű.

Ez a gyümölcs tele van C-vitaminnal, jótékony gyümölcssavakkal és elemi rostokkal, így a legtöbb szépségápolási termékeket gyártó cég is használja a krémjeihez.

Ha ilyen szuper hatóanyagai vannak, nem lenne sokkal egyszerűbb elkészíteni belőle egy csodaszert, mint súlyos összegeket költeni rá a boltokban? Dehogynem!

Ha kedvet kaptatok az elkészítéséhez vagy akár az evéséhez, mutatjuk a recepteket!

Cookta - 2016.05.11.
4 alapanyag, 3 arckrém, 2 lehetőség: együk vagy kenjük a bőrünkre?

Forrás:
Flickr – Tatyana A.

Mattító hatású, pórustisztító maszk:

  • 2-3 szem eper pürésítve
  • 1 ek. citromlé

Az alapanyagokat keverjük össze, kenjük fel a bőrünkre, hagyjuk állni legalább 15 percet, majd langyos vízzel öblítsük le.

Forrás:
Flickr – VanessaC (EY)

Hidratálókrém:

  • 2-3 szem eper pürésítve
  • 1 ek. tejszín
  • 1 tk. méz

Az alapanyagokat keverjük össze, kenjük fel az arcunkra és a nyakunkra, hagyjuk állni a bőrünkön addig, míg teljesen meg nem szárad rajta a krém, majd langyos vízzel öblítsük le.

Bőrradírozó, illetve hámlasztó:

  • 2-3 szem eper pürésítve
  • 1 ek. méz

Az alapanyagokat keverjük össze, az így kapott pépet finoman dörzsöljük az arcbőrünkbe – legalább két percig –, majd hagyjuk állni a bőrünkön 15 percet, végül langyos vízzel öblítsük le.

(Fotó: flickr – Frédérique Voisin-Demery)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.