Írd be, mit keresel:

@Brassói @zöldborsóval – a tavasz örömére

A piacokon már megjelent a zsenge zöldborsó, így a brassóit még finomabbá tehetjük, ha kerül bele egy-két marékkal. A krumplit pedig érdemes sütőben sütni, így kevesebb olajat szív magába, nem olyan nehéz az étel.

Én a brassóihoz sertés szűzpecsenyét választottam, mert ez a nemes hús igen rövid idő alatt elkészül, de ízlés szerint készülhet pulyka- vagy éppen csirkemellből is. A krumplit pedig pár perc alatt érdemes előfőzni, majd irány a sütő, és tálalásig már nincs is vele több gondunk. Az egész ebédkészítés így sem tart röpke egy óránál tovább, és már tálalhatunk is.

Cookta - 2016.05.11.
@Brassói @zöldborsóval – a tavasz örömére

Forrás:
Kard Éva

Zöldborsós brassói sütőben sült krumplival

Hozzávalók a brassóihoz:

  • 1 kisebb sertés szűzpecsenye
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 40 dkg zöldborsó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés: A szűzpecsenyét vágjuk fel kisebb kockára. A fokhagymát vágjuk fel apróra. A zöldborsót vegyük ki a fagyasztóból, és szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni – friss zöldborsóval is készíthetjük, úgy még finomabb lesz!

A felkockázott szűzpecsenyét enyhén sózzuk, és borsozzuk meg, majd keverjük össze, és hagyjuk kb. 15 percig állni, hogy az ízek átjárják.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a befűszerezett húst, és kezdjük el párolni. Amikor már kezd kifehéredni, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pároljuk 5-6 percig. Ezután adjuk hozzá a zöldborsót, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pár perc alatt süssük zsírjára. Tálalásig tartsuk melegen.

A sült krumpli hozzávalói:

  • 6-8 szem krumpli
  • 3-4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés: A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Enyhén sós vízben pár perc alatt főzzük félpuhára, majd szűrjük le, és hagyjuk kicsit hűlni.

Az olajat keverjük össze ízlés szerint sóval, majd öntsük rá a félpuhára főzött krumplira. Ezután kézzel, óvatosan forgassuk össze.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd terítsük el rajta az olajjal összekevert krumplit.

Helyezzük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.

Forrás:
Kard Éva

Tálaláskor tegyük a tányérra a sült krumplit, majd kanalazzuk rá a zöldborsós brassóit, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.