Írd be, mit keresel:

Széll Tamás csapata, vagyis Magyarország nyerte a 2016-os európai Bocuse d’Or szakácsversenyt

Magyarország nyerte a Bocuse d'Or Europe 2016 döntőjét! A második helyen Norvégia, a harmadik helyen pedig Svédország végzett. A verseny a szakácsok Oscar-díjának számít!

Május 10-én és 11-én 10-10 európai ország szállt versenybe, hogy megmutassa a főzőtudományát. A magyar versenyzők, Széll Tamás és Szabó Kevin a mai napon szálltak harcba. A zsűri a kóstolást 15:45-kor fejezte be, 18:00-kor pedig kezdetét vette az eredményhirdetés, amelyen több díjat is kiosztottak.

Aki lemaradt volna az eredményhirdetésről, az alábbi videóban nézheti meg a pillanatot, amikor kihirdették a magyar csapat győzelmét:

Cookta - 2016.05.11.
Széll Tamás csapata, vagyis Magyarország nyerte a 2016-os európai Bocuse d’Or szakácsversenyt

A dobogós helyeken túl egyéb díjakat is kiosztottak, köztük a legjobb Commis, a legjobb halétel és a legjobb húsétel díját.

  • A legjobb Commis a svédek segítője lett.
  • A legjobb halétel díját Izland kapta.
  • A legjobb hústál díját Franciaországnak ítélték oda.

Jerome Bocuse, a zsűri egyik elnöke, ma délután dicsérte a magyar csapatot: azt mondta, csodálja a csapat hozzáállását és versenyszellemét!

Szívből gratulálunk a magyar csapatnak, a többi nyertesnek és a verseny összes résztvevőjének!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.