Írd be, mit keresel:

A tökéletes bőr titka: uborka

Ahhoz, hogy bőrünk ragyogó legyen, nem elég csak külsőleg ápolnunk, de persze az is nagyon fontos. Az, hogy mit eszünk – állítólag – 99%-ban befolyásolja bőrünk állapotát. Létezik egy varázsszer, ami kívülről és belülről is ápolja bőrünket, ez pedig nem más, mint az uborka.

Talán nem meglepő, hogy nagyrészt vízből áll, ami akár a 97%-ot is elérheti. Emellett nagyon gazdag enzimekben és antioxidánsban. Hidratálja a bőrt, csökkenti a gyulladásokat és kisimítja a ráncokat. Ha a tökéletes bőrre áhítozunk, nincs más dolgunk, mint elkészíteni belőle egy jó kis „csodaturmixot” vagy egy szuper arcpakolást.

Cookta - 2016.05.12.
A tökéletes bőr titka: uborka

Forrás:
flickr – Liliana Fuchs

Turmix

Miután leturmixoltuk az uborkát, hígítsuk egy kevés vízzel vagy kókuszvízzel, majd kedvünk szerint ízesítsük mentával, citrommal vagy gyömbérrel.

Arcpakolás

Reszeljük le az uborkát, majd facsarjuk ki belőle a víz egy részét, keverjünk hozzá egy evőkanál joghurtot. Kenjük fel az arcunkra, majd legalább 15–20 percig hagyjuk rajta, végül öblítsük le langyos vízzel.

(Fotó: flickr – Kymberly Janisch)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.