Írd be, mit keresel:

Az első grillezés halakkal és baconbe tekert sült hagymakarikával

Itt, Norvégiában alig várják az emberek, hogy kitavaszodjon a hosszú és hideg, szürke és nagyon sötét tél után, ami gyakran csak májusban történik meg. Ilyenkor viszont irány a zöldülő természet, jöhet a grill – minden mennyiségben!

A napokban mindenki elővette a grillsütőt, nem kell nagy dologra gondolni: legtöbbször virslit grilleznek, ez is jó alkalom arra, hogy végre kint lehessünk hosszabban a levegőn. De amint nemrég mutattam, van rengeteg készen kapható pácolt hús is a boltban, és mivel itt rengeteg a hal, az sem maradhat le a grillrácsról. Én szeretem a lazacot, a rákot grillezni.

Cookta - 2016.05.15.
Az első grillezés halakkal és baconbe tekert sült hagymakarikával

Forrás:
Mya Schmidt

Az év első grillezése családi körben telt: lazac és rák került a grillrácsra, a sütésükre nagyon oda kell figyelni, hiszen nem sok sülés kell nekik: pár perc alatt elkészülnek. A grillen sütöttünk még baconbe tekert hagymakarikát: ezt mindenképpen ki kell próbálni, mert isteni! Egy-két nagy fej édeshagymát vagy fehérhagymát felkarikázunk, vékonyra szeletelt baconnel körbetekerjük: ennyi – és pár perc a grillen.

Forrás:
Mya Schmidt

Köretnek fűszeres krumplit és joghurtos uborkasalátát készítettünk. Pofonegyszerű: a krumplit megmossuk, kettévágjuk, előfőzzük, majd sóval, borssal és kakukkfűvel fűszerezzük, a grillen mindkét oldalát ropogósra sütjük. A joghurtos uborkasalátát most úgy készítettem, hogy az uborkát meghámoztam, majd a hámozóval hosszú csíkokra vágtam. A joghurtot sóztam, borsoztam, majd belekevertem az uborkát.

Forrás:
Mya Schmidt

Tálaláskor a halhoz és a rákhoz citrom dukált, amivel ki-ki kedvére meglocsolhatta. A végeredmény isteni. Imádom! 😀

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.