Írd be, mit keresel:

Omlós @csokis @keksz fűszerrel gazdagon

Ez a csupa csoki fűszeres keksz nagyon finom és ropogós, azt is mondhatnám, hogy egyszerűen abbahagyhatatlan. A tészta összeállításával akár előre is dolgozhatunk, majd a hűtőben tároljuk a megformázásig és a sütésig.

Az elkészült keksz nagyon finom omlós, száraz helyen hosszabb ideig is eltartható. Kínálhatjuk pl. egy pohár tejjel, teával, vagy elropogtathatjuk csak úgy magában.

Cookta - 2016.05.16.
Omlós @csokis @keksz fűszerrel gazdagon

Forrás:
Kard Éva

Gyömbéres-csokoládés keksz

Hozzávalók:

  • 10 dkg csokoládé (70%-os)
  • 1/2 evőkanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál hideg víz
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg barna cukor
  • 2 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 dl méz
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 evőkanál holland kakaó
  • kristálycukor a hempergetéshez

Elkészítés: A csokoládét vágjuk fel nagyon apró darabokra. A gyömbért egy kisebb lyukú reszelőn reszeljük le. A szódabikarbónát keverjük simára a vízzel.

A barna cukrot, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a mézet tegyük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a felkockázott puha vajat, robotgéppel keverjük simára. Adjuk hozzá a lereszelt gyömbért és a vízzel elkevert szódabikarbónát, ezt is keverjük össze.

A lisztet keverjük össze a kakaóval és az őrölt fahéjjal, majd állandó keverés mellett, kanalazzuk a vajas-cukros keverékhez. Végül állandó keverés mellett adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét, majd keverjük alaposan össze. Tegyük be pár órára vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön a tészta.

Vegyük ki a hűtőből a lehűlt tésztát, és formázzunk diónyi golyókat, majd hempergessük meg kristálycukorban.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól távolabb helyezzük rá a golyókat. Ezután a tenyerünkkel óvatosan nyomjuk le egy kicsit – éppen csak egy kicsit nyomjuk meg, mert sütés közben úgyis szétterül a tészta.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-12 perc alatt készre.

A sütőből kivéve helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

Forrás:
Kard Éva

A receptet és a fotót Kard Sándorné küldte. Köszönjük!

Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.