Írd be, mit keresel:

Sörfesztivál vagy fröccspiknik? Jön a meleg, indul a szezon!

Fröccs Piknik Fesztivál

Május 20–22. között a Városligetben, a Vajdahunyad vára előtti zöld placcon három napon át tart a móka: a rendezvény főszereplője a méltán híres magyar frissítő ital: a FRÖCCS, mely kezdetben Jedlik Ányos feltaláló által Spriccer néven vált ismertté. A borfröccsökön túl italmesterek sörből, pálinkából és egyéb italokból is készítenek majd nagyszerű spriccereket, és természetesen – hogy az egész családnak kedvezzenek – lesznek alkoholmentes friss gyümölcsfröccsök is.

Az italok mellé étel is dukál, főleg egy pikniken: megtalálhatóak lesznek a legnépszerűbb hazai street food konyhák, finom ételek, este pedig lampionok, utcazene és árnyaserdő.

Plédet mindenki vigyen magával, heverjen a fűben, élvezze a napsütést és a finom fröccsöket! A belépés ingyenes, nincs felesleges fesztiválkártya sem.

További információ >>

Cookta - 2016.05.20.
Sörfesztivál vagy fröccspiknik? Jön a meleg, indul a szezon!

Forrás:
Fröccs Piknik Fesztivál Facebook oldala

Szezonnyitó Sörfesztivál

A tavalyi sikeren felbuzdulva idén másodjára kerül megrendezésre a sörös rendezvények szezonnyitó sörfesztiválja a Corvin Sétányon. A május 19-től 22-ig tartó rendezvényen a magyar kézműves sörök mellett kiemelt szerepet kapnak az import kisüzemű sörök. Anglia, Csehország, Belgium, Németország, Ausztria, Spanyolország és Amerika érkezik csilis, gyömbéres és gyümölcsös, szűretlen búza- és világos finomságokkal, sörkülönlegességekkel. A rendezvényen több mint 100 típusú csapolt és üveges sör lesz kóstolható.

Ezekhez persze sörkorcsolyák is lesznek, illetve sörrel készülő ételek, mint a sörös csülök!

További információ >>

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.