Írd be, mit keresel:

A legjobb kézművesfagyi-lelőhelyek

Megállíthatatlanul közeledik a nyár, és vele együtt a fagyiszezon. Bár a legtöbb cukrászda már hónapok óta kínálja a jeges desszertet, az időjárás egyelőre nem kedvezett az édesség kedvelőinek. A hétvégére ígért kora nyári idő azonban remek alkalmat nyújt egy nagy családi fagyizásra. Persze tudjuk, hogy a legfinomabb fagyi otthon készül, de ha esetleg kiruccannátok, akkor összegyűjtöttük – szigorúan szubjektíven –, hova érdemes ellátogatni!

Cookta - 2016.05.21.
A legjobb kézművesfagyi-lelőhelyek

A fagyit mindenki szereti, és a nyár közeledtével majdnem minden sarkon fagyisba botlunk. Szinte képtelenség végigpróbálni az összes helyet, és talán nem is érdemes, ugyanis a mennyiség sokszor a minőség rovására megy. Nagy szerencsénkre azonban az utóbbi években egyre elterjedtebbek az új hullámos, kézműves fagyizók is, amik túl mertek lépni a megszokott gépi csoki-vanília tengelyen, és minőségi alapanyagokkal dolgozva egészen extrém ízeket kínálnak. Ugyan a kézműves fagyi világnapjáról már lemaradtunk, de még semmi sincs veszve – ezekre a helyekre bármikor bátran ellátogathatunk!

Dolce Intervallo

Az igazán apró cukrászhelyiség a Szív utcában bújik meg, ám könnyen észrevehető az előtte kígyózó sorról. Ha esik, ha fúj, a hely szinte mindig tömve van, és nem véletlenül. Az olasz recept alapján főzött fagyik nemcsak a különleges ízeket kedvelőket vonzzák, de remek alternatívát kínálnak a cukorbetegeknek, a laktózérzékenyeknek és a diétázóknak, mivel kínálatukban szinte mindennap szerepelnek tej- és cukormentes fagylaltok is. Itt nyugodtan kérhetünk fél gombóccal is, ami méreteit tekintve akkora, mint máshol egy egész, valamint olyan érdekes ízeket kóstolhatunk meg, mint például a sós földimogyoró, a gorgonzola vagy éppen a baracklekváros fánk (nem vicc!), de aki inkább a hagyományos vonalon maradna, az sem fog csalódni: a gyümölcsfagyijaik ugyanis valódi gyümölcs felhasználásával készülnek. Az egyetlen hátránya a szűkös hely – beülni nem igazán lehet, de egy fagyizós séta az Andrássy úton ezért is kárpótol.

Dolce Intervallo

1063 Budapest, Szív utca 26.

A Dolce Intervallóban mindennap változó kínálattal várják a vendégeket

A Dolce Intervallóban mindennap változó kínálattal várják a vendégeket
Forrás:
Dolce Intervallo – Facebook

Levendula Kézműves Fagylaltozó

A kézműves fagyizók közül talán a legismertebb a Levendula, ami mostanra már franchise-rendszerként működik, és nemcsak Budapesten, de több vidéki városban is megtalálható. A kínálatukban több mint százfajta kézzel készített fagyi szerepel, amelyekből a diétázók, a glutén- és laktózérzékenyek is nyugodtan válogathatnak. Itt is jelen vannak ugyan a hagyományos ízek, de ahogy a hely nevéből is látszik, érdemes a különlegességekre utazni: a fő attrakciót ugyanis a levendulával ízesített fagylaltok jelentik. Az üzletek nemcsak nyáron, de télen is nyitva tartanak, ilyenkor a különleges fagyik helyét különleges csokoládék és bonbonok veszik át. Ha tehát izgalmas ízekre vágyunk, irány a hozzánk legközelebbi Levendula – nem fogunk csalódni!

Levendula Kézműves Fagylaltozó

Több helyszínen

A Levendula az ország több pontján is várja a kézműves fagyik kedvelőit

A Levendula az ország több pontján is várja a kézműves fagyik kedvelőit
Forrás:
Levendula Kézműves Fagylaltozó – Facebook

Vári Cukrászda

A Vári ugyan kissé kilóg a sorból, mert nem éppen a város szívében helyezkedik el, de mindenképp megéri kilátogatni hozzájuk a 16. kerületbe. A cukrászda már több mint húsz éve várja a vendégeit díjnyertes fagylaltokkal, többek között tőlük ered a csilis csoki, a cékla és a gyömbéres rebarbara ízesítés is – a választékban található fagylaltoknak tényleg csak a fantázia szabhat határt. Fagyit csak a nyári szezonban árulnak, amit mindig kígyózó sor jelez a bejárat előtt. Ilyenkor megnyitják a teraszt is, ahova nyugodtan kiülhetünk családostul-kutyástul együtt; kutyabarát hely lévén a négylábúaknak külön víz és eledel van kitéve tányérkában. Az extra minőségnek azonban az árát is megkérik: egy-egy látogatás alkalmával akár többszörösét is otthagyhatjuk, mint egy „hagyományos” cukrászdában. De ha egyszer megkóstoljuk, nem fogunk tudni vele betelni!

Vári Cukrászda

1162 Budapest, Szlovák út 86.

A Vári Cukrászdában közel hatvan fagyit kóstolhatunk

A Vári Cukrászdában közel hatvan fagyit kóstolhatunk
Forrás:
Vári Cukrászda – Facebook

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.