A Fekete-erdő tortát nagyon szeretem, de nem mindig van annyi időm, hogy tortát süssek. Így jött az ötlet, hogy hasonló ízvilággal sütök egy muffint, mely éppen olyan finom.
Mivel muffint sütni a legegyszerűbb feladat, így pikk-pakk az asztalra varázsolhatjuk, ha éppen vendégeket várunk, vagy ha egyszerűen csak valami édességre vágyunk.
Fekete-erdő muffin
Hozzávalók 12–14 db-hoz:
Elkészítés: A csokoládét vágjuk fel apróra. Az előzőleg lecukrozott meggyet (vagy meggybefőttet) alaposan csepegtessük le, majd szintén vágjuk kisebb darabokra.
A lisztet keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kakaóval, az apróra vágott csokoládéval, a sütőporral és a szódabikarbónával.
A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. Ezután adjuk hozzá az egész tojást, a tejfölt és a tejszínt, majd keverjük alaposan össze, öntsük hozzá a lisztes keverékhez, és szintén keverjük össze. Végül adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott meggyet, majd óvatosan forgassuk össze.
A muffinformákat béleljük ki szilikonos vagy papírkapszlival, majd kanalazzuk bele az elkészült masszát (én fagyiskanállal rakom a formába, mert szerintem úgy a legegyszerűbb).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25–30 perc alatt süssük készre. Én légkeverésnél 160 fokon 25 percig sütöttem. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Amíg a muffin sül, ízlés szerint verjünk fel egy kis tejszínt, majd tálalásig tegyük a hűtőbe.
Tálalás előtt kanalazzuk a tejszínhabot a muffinra, majd díszítsük egy-egy szem meggyel, és reszeljünk rá csokoládét. Ízlés szerint olvasztott csokoládét is csorgathatunk a tetejére.
A receptet és a fotót Kard Sándorné küldte. Köszönjük!
Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>