Nem kellenek különleges alapanyagok a különlegesen finom ételek elkészítéséhez sem: bizonyság erre ez a csokitorta. A krém mindösszesen két alapanyagból áll – az elkészítés mikéntje a titok, de az is rém egyszerű.
„Tegnap a szülinapomra készítettem ez az extracsokis tortát, mert ugyan tegye fel a kezét, ki nem szereti a csokitortát...! Gyors is, egyszerű is – és finom is. Ráadásul ezek a hozzávalók minden háztartásban megtalálhatóak – ezért is döntöttem e mellett a recept mellett.”
Extra csokitorta
Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
A piskótához:
A töltelékhez:
Valamint:
Elkészítés: A piskótához a tojásokat szobahőmérsékleten hagyom 20 percig, majd a fehérjét a sárgájától szétválasztom, kevés sóval felverem habnak, majd hozzáadom a tojássárgáját, az átszitált porcukrot s a maradék száraz hozzávalókat (leszitálva). Kikent, lisztezett kapcsos tortaformába simítom, és 170 °C-on légkeveréssel 30 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
A kész piskótát hűlni hagyom, s három ugyanakkora lapra vágom.
A krémhez 2 dl tejszínt felforralok, s lekockázva hozzáadom a 10 dkg tejcsokit, majd egy másik edényben 4 dl tejszínt forralok fel, s a 20 dkg étcsokoládét adom hozzá darabokban – addig keverem, míg el nem olvad a csoki. Ha kihűltek, berakom egy éjszakára a hűtőbe, s másnap felverem habnak.
Összeállításkor az étcsokis tejszínkrém felét a legalsó lapra, a tejcsokis krémet a második lapra, s a maradék étcsokis krémet a torta köré és a tetejére kenem.
Csokiszívekkel és csokidarabokkal díszítem.
A receptet és a fotót Sétáló Patrícia küldte. Köszönjük!
Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>