Írd be, mit keresel:

@Extra @csokitorta – egyszerű alapanyagokkal

Nem kellenek különleges alapanyagok a különlegesen finom ételek elkészítéséhez sem: bizonyság erre ez a csokitorta. A krém mindösszesen két alapanyagból áll – az elkészítés mikéntje a titok, de az is rém egyszerű.

„Tegnap a szülinapomra készítettem ez az extracsokis tortát, mert ugyan tegye fel a kezét, ki nem szereti a csokitortát...! Gyors is, egyszerű is – és finom is. Ráadásul ezek a hozzávalók minden háztartásban megtalálhatóak – ezért is döntöttem e mellett a recept mellett.”

Cookta - 2016.05.29.
@Extra @csokitorta – egyszerű alapanyagokkal

Forrás:
Sétáló Patrícia

Extra csokitorta

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:

A piskótához:

  • 7 tojás
  • 17 dkg porcukor
  • 16 dkg (bio) liszt (típus: 550)
  • 2,5 dkg kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 dkg étkezési keményítő
  • 0,5 dkg sütőpor

A töltelékhez:

  • 6 dl tejszín
  • 20 dkg 50%-os étcsokoládé
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • + egy éjszaka

Valamint:

  • a dekoráláshoz csokiszívek, csokidarabok

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szobahőmérsékleten hagyom 20 percig, majd a fehérjét a sárgájától szétválasztom, kevés sóval felverem habnak, majd hozzáadom a tojássárgáját, az átszitált porcukrot s a maradék száraz hozzávalókat (leszitálva). Kikent, lisztezett kapcsos tortaformába simítom, és 170 °C-on légkeveréssel 30 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.

A kész piskótát hűlni hagyom, s három ugyanakkora lapra vágom.

A krémhez 2 dl tejszínt felforralok, s lekockázva hozzáadom a 10 dkg tejcsokit, majd egy másik edényben 4 dl tejszínt forralok fel, s a 20 dkg étcsokoládét adom hozzá darabokban – addig keverem, míg el nem olvad a csoki. Ha kihűltek, berakom egy éjszakára a hűtőbe, s másnap felverem habnak.

Összeállításkor az étcsokis tejszínkrém felét a legalsó lapra, a tejcsokis krémet a második lapra, s a maradék étcsokis krémet a torta köré és a tetejére kenem.

Csokiszívekkel és csokidarabokkal díszítem.

A receptet és a fotót Sétáló Patrícia küldte. Köszönjük!

Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>

Forrás:
Sétáló Patrícia

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.