A majomkenyér – vagy csokiszalámi néven is ismert – retró desszert állandóan visszatérő, mondhatni örök darab. Egyszerű, gyorsan összeállítható, sütni sem kell és jól variálható finomság.
„Ez az egyszerű, sütés nélküli édesség háziasszonykodásom második desszertje volt. Elsőként egy mákos sütit készítettem, de csúfos kudarc volt: kőkemény lett. Ezután csináltam meg ezt az egyszerű sütit. Ez már sikerült, és azóta is sokszor készítem, mindig nagy sikert arat. :)”
Majomkenyér
Hozzávalók:
Elkészítése: Felteszek vizet forrni egy lábasban. Egy akkora jénaiba, ami illik a fazékra, beleteszem a margarint, 1 tojást, 1 púpozott evőkanál lisztet, pici sót, 25 dkg porcukrot, 4 evőkanál kakaóport, és a gőzre téve összefőzöm, nagyon gyakori kevergetés mellett. Ha kész, leveszem a tálat, és belekeverek 20 dkg durvára tört háztartási kekszet és 10 dkg durvára vágott diót.
Egy őzgerincformát kibélelek fóliával, beleöntöm a masszát, betakarom fóliával, és ha kihűlt, hűtőbe teszem másnapig. Ekkor leveszem a fóliát, és szeletelve tálalom.
A receptet és a fotót Körtvélyessy Andrea küldte. Köszönjük!
Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>