Írd be, mit keresel:

Majomkenyér, az elronthatatlan retró desszert

A majomkenyér – vagy csokiszalámi néven is ismert – retró desszert állandóan visszatérő, mondhatni örök darab. Egyszerű, gyorsan összeállítható, sütni sem kell és jól variálható finomság.

„Ez az egyszerű, sütés nélküli édesség háziasszonykodásom második desszertje volt. Elsőként egy mákos sütit készítettem, de csúfos kudarc volt: kőkemény lett. Ezután csináltam meg ezt az egyszerű sütit. Ez már sikerült, és azóta is sokszor készítem, mindig nagy sikert arat. :)”

Cookta - 2016.05.30.
Majomkenyér, az elronthatatlan retró desszert

Forrás:
Körtvélyessy Andrea

Majomkenyér

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • csipet só

Elkészítése: Felteszek vizet forrni egy lábasban. Egy akkora jénaiba, ami illik a fazékra, beleteszem a margarint, 1 tojást, 1 púpozott evőkanál lisztet, pici sót, 25 dkg porcukrot, 4 evőkanál kakaóport, és a gőzre téve összefőzöm, nagyon gyakori kevergetés mellett. Ha kész, leveszem a tálat, és belekeverek 20 dkg durvára tört háztartási kekszet és 10 dkg durvára vágott diót.

Egy őzgerincformát kibélelek fóliával, beleöntöm a masszát, betakarom fóliával, és ha kihűlt, hűtőbe teszem másnapig. Ekkor leveszem a fóliát, és szeletelve tálalom.

A receptet és a fotót Körtvélyessy Andrea küldte. Köszönjük!

Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.