Írd be, mit keresel:

Mi az, amit soha ne tegyünk borozás után?

Igazából nem sak borozás, hanem bármilyen étel vagy ital elfogyasztása után? Soha ne mossunk fogat! Ezt a szabályt ismerjük, mégis sokszor megszegjük. Pedig hosszú távon igen nagy problémákat okozhat a fogainknak.

Manapság már vannak speciálisan étkezés utánra kifejlesztett fogkrémek, de 100%-os biztonságot ezek sem nyújtanak.

Tudjuk, mennyire csábító a fogmosás egy pohár vörösbor után, ami sokszor fogyasztás után kékes-lilás foltokkal boríthatja a szánkat és fogunkat, de ez a legrosszabb dolog, amit ilyenkor tehetünk. Ez persze a fehérborra ugyanúgy igaz.

Cookta - 2016.06.01.
Mi az, amit soha ne tegyünk borozás után?

Forrás:
flickr – Victor

A bor – savtartalma miatt – elképesztően károsíthatja a fogzománcot, ha előtte vagy utána mosunk fogat, az pedig csak súlyosbítja a helyzetet. A BBC News nemrég számolt be egy tanulmányról, amely a következőket állítja: „Bebizonyosodott, hogy a fehérborok nagyobb eróziós potenciállal rendelkeznek, mint a vörösek. A tanulmány azt is bebizonyította, hogy a fehérbor gyakori fogyasztása súlyos fogászati problémákhoz vezethet.”

A szakemberek azt tanácsolják, hogy minimum egy órát kell várni, mire a fogkeféhez nyúlunk, mi pedig azt javasoljuk, hogy addig is esetleg öblítsük ki a szánkat tiszta vízzel, és persze igyunk is egy pár pohárral belőle – az esti borozgatások után – lefekvés előtt.

(Fotó: flickr – Mohamed Aymen Bettaleb)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.