Elképesztően népszerű minden, ami nutellás, nem is véletlen, hiszen a csoki és a mogyoró remek páros, így krémesen pedig ellenállhatatlan és abbahagyhatatlan. Aki nem szereti kenyérre, kalácsra kenve, süssön belőle pofonegyszerű tortát!
A villámgyors 4 alapanyagból készülő bögresüti után itt a 2 – igen, kettő! – hozzávalós csodasüti. Csupán tojás és mogyorókrém kell hozzá. Gyakorlatilag elronthatatlan, ha követjük az elkészítési instrukciókat. Nincs semmi trükk vagy kihívás, csupán kellően fel kell verni a tojásokat, hogy sülés közben megemelkedjen a sütemény. Mutatjuk videón is a recept alatt!
Mogyorós csokitorta (vagy nutellás torta)
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojásokat keverőtálba ütjük, és nagyon habosra felverjük 5-10 perc alatt. Közben a Nutellát tálba tesszük, és mikróban fél percig melegítjük, hogy lágyabb, folyósabb legyen. Aki nem használ mikrót, gőz felett is megolvaszthatja néhány perc alatt. Ezután a felvert tojást 3 részletben, mindig elkeverve a csokis mogyorókrémhez adjuk, homogén masszává keverve. Kikent kapcsos tortaformába öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Változatok: sütés előtt potyogtathatunk bele pár szem mogyorót vagy málnát, sütés után meghinthetjük porcukorral, tálalhatjuk friss gyümölccsel vagy egy gombóc fagyival…
Aki pedig a mogyorókrémet maga készítené, itt találja a házi Nutella receptjét >>
A krém, amit sosem tudunk teljesen simára kenni. Egyszersmind az édesszájúak egyik kitüntetett hozzávalója! Fondüben vagy piskótában, tortában vagy linzerben, a legendás mogyorós íz minden kedvenc desszertünkben szerepelhet.
30 ultrakönnyű recept igazi rajongóknak!