Írd be, mit keresel:

Új nutellás @csodatorta csupán @2 @alapanyagból

Elképesztően népszerű minden, ami nutellás, nem is véletlen, hiszen a csoki és a mogyoró remek páros, így krémesen pedig ellenállhatatlan és abbahagyhatatlan. Aki nem szereti kenyérre, kalácsra kenve, süssön belőle pofonegyszerű tortát!

A villámgyors 4 alapanyagból készülő bögresüti után itt a 2 – igen, kettő! – hozzávalós csodasüti. Csupán tojás és mogyorókrém kell hozzá. Gyakorlatilag elronthatatlan, ha követjük az elkészítési instrukciókat. Nincs semmi trükk vagy kihívás, csupán kellően fel kell verni a tojásokat, hogy sülés közben megemelkedjen a sütemény. Mutatjuk videón is a recept alatt!

Cookta - 2016.06.03.
Új nutellás @csodatorta csupán @2 @alapanyagból

Mogyorós csokitorta (vagy nutellás torta)

Hozzávalók:

  • 25 dkg Nutella
  • 4 nagy tojás

Elkészítés: A tojásokat keverőtálba ütjük, és nagyon habosra felverjük 5-10 perc alatt. Közben a Nutellát tálba tesszük, és mikróban fél percig melegítjük, hogy lágyabb, folyósabb legyen. Aki nem használ mikrót, gőz felett is megolvaszthatja néhány perc alatt. Ezután a felvert tojást 3 részletben, mindig elkeverve a csokis mogyorókrémhez adjuk, homogén masszává keverve. Kikent kapcsos tortaformába öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Változatok: sütés előtt potyogtathatunk bele pár szem mogyorót vagy málnát, sütés után meghinthetjük porcukorral, tálalhatjuk friss gyümölccsel vagy egy gombóc fagyival…

Aki pedig a mogyorókrémet maga készítené, itt találja a házi Nutella receptjét >>

Forrás:
iStock

A krém, amit sosem tudunk teljesen simára kenni. Egyszersmind az édesszájúak egyik kitüntetett hozzávalója! Fondüben vagy piskótában, tortában vagy linzerben, a legendás mogyorós íz minden kedvenc desszertünkben szerepelhet.

30 ultrakönnyű recept igazi rajongóknak!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.