Van, akinek fontos szempont, hogy elhagyja a glutén, a laktóz vagy a cukor tartalmú alapanyagokat, ám nem mindig egyszerű ezek nélkül tökéletes sütit sütni. A jó hír, hogy ezzel a remek recepttel hibátlan, nagyon csokis mentes muffint süthetünk.
Ha megtaláljuk a megfelelő alapanyagokat, egészségesebb, és akár finomabb édességet is készíthetünk, mintha liszttel, tejjel dolgoznánk. Ebben a receptben a lisztet darált mandula vagy dió helyettesíti, az édesítésről eritrit gondoskodik, a tejterméket kókuszzsír és kókusztejszín váltja ki. „Az eper pedig csak a hab a tortán, azaz díszítés a muffinon” – írja a recept küldője.
Csokis muffin liszt, laktóz és cukor nélkül
Hozzávalók:
Elkészítés: 180 fokra melegítjük a sütőt.
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében robotgéppel vagy kézi habverővel összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a vízgőz felett megolvasztott csokoládét is. A masszát szilikon vagy papírkapszlival bélelt muffinformába kanalazzuk, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűltek, feldíszítjük a felvert növényi tejszínnel elkevert olvasztott csokival. A ízharmóniát nem rontja el az eper.
A receptet és a fotót Putóczki Gáborné küldte. Köszönjük!
Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>