Írd be, mit keresel:

@Csokis @muffin @mentesen – liszt, laktóz és cukor nélkül

Van, akinek fontos szempont, hogy elhagyja a glutén, a laktóz vagy a cukor tartalmú alapanyagokat, ám nem mindig egyszerű ezek nélkül tökéletes sütit sütni. A jó hír, hogy ezzel a remek recepttel hibátlan, nagyon csokis mentes muffint süthetünk.

Ha megtaláljuk a megfelelő alapanyagokat, egészségesebb, és akár finomabb édességet is készíthetünk, mintha liszttel, tejjel dolgoznánk. Ebben a receptben a lisztet darált mandula vagy dió helyettesíti, az édesítésről eritrit gondoskodik, a tejterméket kókuszzsír és kókusztejszín váltja ki. „Az eper pedig csak a hab a tortán, azaz díszítés a muffinon” – írja a recept küldője.

Cookta - 2016.06.05.
@Csokis @muffin @mentesen – liszt, laktóz és cukor nélkül

Forrás:
Putóczki Gáborné

Csokis muffin liszt, laktóz és cukor nélkül

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 10 dkg kókuszzsír, olvasztva
  • 20 dkg darált mandula (vagy dió)
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál eritrit
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 dl kókusztejszín
  • 1 evőkanál vanília-kivonat
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg jó minőségű étcsoki
  • A tetejére:
  • 2 dl növényi tejszín
  • 5 dkg étcsoki
  • eper

Elkészítés: 180 fokra melegítjük a sütőt.

A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében robotgéppel vagy kézi habverővel összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a vízgőz felett megolvasztott csokoládét is. A masszát szilikon vagy papírkapszlival bélelt muffinformába kanalazzuk, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Ha kihűltek, feldíszítjük a felvert növényi tejszínnel elkevert olvasztott csokival. A ízharmóniát nem rontja el az eper.

A receptet és a fotót Putóczki Gáborné küldte. Köszönjük!

Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.