A szuflétól mindenki tart egy kicsit, pedig az egyik legegyszerűbb sütemény. Egyetlen hibája, hogy azonnal tálalni kell, még mielőtt összeesne – és igen, összeesik, így természetes.
A felfújtaknál, különösen a csokiszuflénál fontos, hogy ne süssük túl, belül maradjon rezgős, remegős, folyékony. A nagyon csokis meleg desszerthez jól illik egy kis hűs vaníliafagyi vagy friss eper, ami még jobban kiemeli a csilitől enyhén csípős csokis finomság aromáit.
Csilis csokiszuflé
Hozzávalók:
Elkészítés: Az összetört csokoládéhoz hozzáadjuk a vajat, és gőz fölött megolvasztjuk. Ha kész, kicsit hagyjuk hűlni. Közben a tojások sárgájához hozzáadjuk a cukrot, és habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet és a csiliport. Jól elkeverjük, majd a langyos vajas csokoládét is belekeverjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a csokis masszába forgatjuk, ügyelve arra, hogy ne nagyon törjük össze a habot. Ezután kivajazott szufléformába kanalazzuk a masszát, és 200 °C-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés és légkeverés) 6 perc alatt készre sütjük. Akkor az igazi, ha kívül ropogós, a közepe pedig egy kicsit folyós marad. Eperrel vagy akár vaníliafagyival is tálalhatjuk.
A receptet és a fotót Varró Nikolett küldte. Köszönjük!
Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>