Írd be, mit keresel:

Tökéletes csilis csokiszuflé, ami kívül roppan, belül olvad

A szuflétól mindenki tart egy kicsit, pedig az egyik legegyszerűbb sütemény. Egyetlen hibája, hogy azonnal tálalni kell, még mielőtt összeesne – és igen, összeesik, így természetes.

A felfújtaknál, különösen a csokiszuflénál fontos, hogy ne süssük túl, belül maradjon rezgős, remegős, folyékony. A nagyon csokis meleg desszerthez jól illik egy kis hűs vaníliafagyi vagy friss eper, ami még jobban kiemeli a csilitől enyhén csípős csokis finomság aromáit.

Cookta - 2016.06.07.
Tökéletes csilis csokiszuflé, ami kívül roppan, belül olvad

Forrás:
Varró Nikolett

Csilis csokiszuflé

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 20 dkg jó minőségű (min. 55%-os kakaótartalmú) étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál liszt
  • csipet só
  • késhegynyi csilipor

Elkészítés: Az összetört csokoládéhoz hozzáadjuk a vajat, és gőz fölött megolvasztjuk. Ha kész, kicsit hagyjuk hűlni. Közben a tojások sárgájához hozzáadjuk a cukrot, és habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet és a csiliport. Jól elkeverjük, majd a langyos vajas csokoládét is belekeverjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a csokis masszába forgatjuk, ügyelve arra, hogy ne nagyon törjük össze a habot. Ezután kivajazott szufléformába kanalazzuk a masszát, és 200 °C-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés és légkeverés) 6 perc alatt készre sütjük. Akkor az igazi, ha kívül ropogós, a közepe pedig egy kicsit folyós marad. Eperrel vagy akár vaníliafagyival is tálalhatjuk.

A receptet és a fotót Varró Nikolett küldte. Köszönjük!

Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.