Írd be, mit keresel:

Kinder-torta – csak csokibolondoknak!

Ha valaki azt gondolná, hogy a nagyon csokis csoda csokoládétorták fokozhatatlanok, téved – erre bizonyság ez a recept, ami egyesíti az összes Kinder csokis, tejes finomságot.

Szigorúan ünnepi alkalmakra és csak csokibolondoknak ajánljuk ezt a tortát, a bőség maga! Bár elsőre bonyolultnak tűnhet, valójában nem az, és minden gyerekzsúron, családi ünnepen biztos sikert arat! „Tavaly karácsonykor készítettem ezt a tortát. Az egész családnak ízlett. Kibírt 12 óra utazást Németországból Magyarországra. :) Mindenkinek nagyon ízlett, legalábbis ezt mondta a család, amit bizonyít az is, hogy pikk-pakk elfogyott.”

Cookta - 2016.06.10.
Kinder-torta – csak csokibolondoknak!

Forrás:
Hergyó Éva

Kinder-torta

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál kakaópor (ha csokis piskótát akarunk, ha nem, akkor 8 kanál lisztet használjunk)
  • fél reszelt narancs héja
  • fél citrom reszelt héja

A krémhez:

  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 1 csomag karamellízű pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 6 evőkanál cukor
  • 8 dl tej
  • rum (ízlés szerint)

A csokimázhoz:

  • 15 dkg margarin (én kókuszzsírt használok, sokkal fényesebb és roppanósabb lesz a csokimáz)
  • 1 evőkanál víz
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2-3 evőkanál kakaópor
  • cukor (ízlés szerint)

A dekorációhoz:

  • Kinder Bueno, tojás és csókok

Elkészítés: A piskótához a tojásokat szétválasztom. A sárgáját habosra verem (míg ki nem fehéredik) a fél narancs és citrom reszelt héjával és 2 kanál cukorral. A tojások sárgáját a maradék 6 kanál cukorral kemény habbá verem, de csak annyira keményre, hogy mikor leállítom a habverőt, a keverőin egy csúcs maradjon. Egy szilikonos keverővel 2 kanálnyi fehérjehabot hozzákeverek a sárgájához, majd ezt az elegyet óvatosan a fehérjébe öntöm, vigyázva, hogy ne törjem össze a habot. Majd óvatos mozdulatokkal márványosra keverem. Hozzáadagolom kanalanként a lisztet vagy a lisztet és a kakaóport. A szilikonlapáttal óvatosan a formába teszem, a közepétől a széle felé kihúzogatom, és 180 fokos előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 15 perc alatt megsütöm. 10 percig nem szabad a sütőt kinyitni! Tűpróbával ellenőrzöm, ha megsült, kiveszem és kihűtön. (Extra tipp: ha egy napig hagyjuk állni a piskótát, másnap könnyebben szelhető, és nem morzsálódik annyira.)

A krémhez 6 dl tejet felteszek melegedni 3 kanál cukorral, a maradék 2 decibe öntöm a pudingporokat és a maradék cukrot. Ha felforrt a tej, beleöntöm a pudingos tejet, és sűrűsödésig kevergetve főzöm. Megvárom, hogy kihűljön (jó pár óra, legjobb előző nap elkészíteni). Ha kihűlt, teszek bele rumot, és a 25 dkg margarinnal kikeverem.

A csokimázhoz felolvasztom a kókuszzsírt vagy margarint. Hozzáadom az étcsokit, 1 kanál vizet, kicsit melegítem, ha elég meleg, leveszem a tűzről, és hozzáadom a cukrot és a kakaóport. Ha nagyon sűrű lenne, egy kis kókuszzsírral, margarinnal vagy vízzel hígítható.

Ha minden kész és kihűlt, akkor összeállítom a tortát: a piskótát 3 lapba vágom. Megkenem a csokikrémmel kívül-belül mindenhol, szép egyenletesen elosztva a krémet. A tetejére öntöm a még langyos mázat, hagyom, hogy lecsorogjon az oldalán is. Ha kész, nincs más dolgunk, mint a Kinder csokikkal kidekorálni.

A receptet és a fotót Hergyó Éva küldte. Köszönjük!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.