Írd be, mit keresel:

Mindenki kedvence tripla csokis keksz

Egy kis édes keksz mindig jó, ha akad otthon, főleg, ha házi, ropogós és omlós, csokival, dióval, mogyoróval gazdagított... Elkészíteni sem bonyolult, és összehasonlíthatatlanul jobb bármilyen bolti változatnál.

„A családnak és a kollégáimnak is ez az egyik kedvenc sütije. Az utolsó darabokért szinte verseny folyik. Egy pohár tejjel tökéletes tízórai vagy uzsonna. Érdemes egyből dupla adaggal kezdeni. Melegen is nagyon finom, amikor még picit olvadt a csoki, de kihűlten az igazi. Fémdobozban napokig eláll.”

Cookta - 2016.06.11.
Mindenki kedvence tripla csokis keksz

Forrás:
Lovászi Bettina

Nagyon csokis diós-mogyorós keksz

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csipet só
  • 20 dkg margarin
  • 12,5 dkg barna cukor
  • 8 dkg kristálycukor
  • 3 tojás
  • 30 dkg csoki (10 dkg fehér, 10 dkg tej, 10 dkg ét)
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg török mogyoró

Elkészítés: A lisztet a sütőporral, a sóval és a cukrokkal elkeverjük. A szoba-hőmérsékletű vajat elmorzsoljuk a lisztben, majd összedolgozzuk a tojásokkal. A kapott tésztát hűtőbe tesszük, amíg a csokikat apró kockákra törjük, és a diót, mogyorót is durvára vágjuk. Ha ezzel megvagyunk, akkor kivesszük a hűtőből a tésztát, és beledolgozzuk a csokit, a diót és a mogyorót. Érdemes 3-4 adagban a tésztához tenni az egyenletesebb eloszlás miatt.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A sütőlapot/tepsit sütőpapírral borítjuk. A tésztából kb. 3 cm átmérőjű gombócokat formázunk (ha van fagylaltadagoló kanál, azzal meg tudjuk könnyíteni az adagolást), kilapítjuk őket a kezünkkel kb. 0,5-1 cm vastagságúra, és a sütőlapra helyezzük. Ízlés szerint készíthetünk nagyobb kekszeket is. Arra figyeljünk az elhelyezésnél, hogy sülés közben növekedni fognak, hagyjunk közöttük helyet, hogy ne süljenek össze.

Kb. 5-7 perc alatt készre sülnek. Érdemes rájuk nézni, mert a csoki és a magvak miatt hirtelen sülnek meg.

TIPP: Karácsonykor ízesíthetjük fűszerekkel (fahéj, szegfűszeg, szerecsendió).

A receptet és a fotót Lovászi Bettina küldte. Köszönjük!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.