A veteményes kertekben megjelentek a cukkinibokrokon a szép sárga virágok, és vele együtt a zsenge termés is. Mivel nagy rajongója vagyok a cukkininek, és megpróbálom minél többféleképpen elkészíteni, így a cukkinis palacsinta sem maradhatott ki a sorból a cukkinikrémleves és a cukkinis májpuffancs után.
Tökéletes reggeli hétvégére, könnyű vacsora, de főzelékhez, salátához feltétnek, kísérőnek is. A palacsintákat én egyesével kevertem össze, majd sütöttem ki, de ízlés szerint akár egyszerre is összekeverhetjük, majd a masszából merőkanállal merítve, egyesével is kisüthetjük.
Tálaláskor kínáljunk hozzá ízlés szerint mártogatóst. Én a kertben szedett friss mentát kevertem össze joghurttal, fűszerekkel, és mondhatom, remekül összeillettek.
Cukkinis palacsinta mentás joghurttal
Hozzávalók:
Elkészítés: A cukkini reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.
Egy tojást üssünk fel egy tányérba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és villával keverjük alaposan össze. Ezután keverjük hozzá a lereszelt cukkini 1/4 részét, és ízlés szerint az apróra vágott petrezselyemzöldből.
Egy teflon serpenyőt spicceljünk meg olívaolajjal, majd hevítsük fel. Ezután óvatosan öntsük, majd egyenletesen terítsük el benne a cukkinis tojást. Mérsékeljük a lángot, majd pár perc alatt süssük szép pirosra. Amikor az alsó fele már szép pirosra sült, óvatosan fordítsuk át, majd szintén süssük szép pirosra. Ezután csúsztassuk át egy tányérra, majd tálalásig tartsuk melegen.
Mindegyik tojással így járjunk el külön-külön.
Hozzávalók a mentás joghurthoz:
Elkészítés: A joghurtot tegyük bele egy tálkába, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a pirospaprikát és az apróra vágott mentát, majd keverjük össze. Ezután tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Tálalás előtt tekerjük fel a cukkinis palacsintát, majd csorgassunk rá a mentás joghurtból, és úgy kínáljuk.