Ha igazán gyors házi fagyira vágyunk, akkor mindenképpen ki kell trükköznünk valahogy a fagyasztást, merthogy ez tart a legtovább a fagylaltkészítésben. Ezt pedig úgy lehet, ha eleve fagyasztott alapanyagból készítjük!
Tejszínes eperfagyi
Fagyasztott eper, vaníliás cukor és egy kis tejszín, ennyi kell csupán, valamint egy késes konyhai robotgép. A fagyasztott epret és a vaníliás cukrot (vagy porcukrot, barnacukrot, esetleg mézet vagy más édesítőt tetszés szerint) a mixerbe tesszük, meglocsoljuk először egy kevés tejszínnel, majd elkezdjük pépesíteni. Ha szükséges, még egy kis tejszínt adhatunk hozzá, hogy krémesebb legyen. Lehet is gombócolni, kanalazni – pár perc alatt kész!
Vegán eperfagyi egészségesen
A fenti recept kókusztejszínnel is elkészíthető, így már vegán, de ha a cukrot is elhagynánk, akkor érdemes fagyasztott banánt és fagyasztott epret turmixolni – a banán krémessé és édessé is teszi, bár érezhető lesz a banán íze, ami persze nem rontja el a hűsítő, egészséges desszertet. Sőt, banánnal és kakaóporral még fantasztikus csokifagyi is készíthető – ebben a videóban meg is nézhetitek, hogyan!
Egészséges házi fagyik még itt >>