Írd be, mit keresel:

Cseresznyés muffin – finoman, fahéjjal

Akármennyire is szeretek sütni, főzni, szép időben szívesebben vagyunk kint a kertben – szedjük az isteni epret és a ropogós cseresznyét. Épp ezért kedvelem az ilyen egyszerű és gyors recepteket, mint amilyen ez a muffin.

Cookta - 2016.06.19.
Cseresznyés muffin – finoman, fahéjjal

A muffint azért is kedvelem, mert menet közben is ehető, a kisfiam is ki tudja szolgálni magát belőle, amikor csak kedve tartja – nem mellesleg tányér nélkül is tökéletesen fogyasztható akár a kertben is. Néhány perc alatt összeállítható a tészta, remek helye van benne a cseresznyének.

Ha kedvünk tartja, díszíthetjük a tetejét egy kis tejszínhabbal és cseresznyével, de önmagában is nagyon finom uzsonna egy gyümölcstea vagy turmix, limonádé mellé.

Forrás:
Színek és virágok blog

Cseresznyés muffin

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • 1 dl olaj
  • 2,5 dl joghurt
  • 28 dkg liszt
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 kiskanál szódabikarbóna

Elkészítés: A cukrot kikeverjük a tojással, hozzáadjuk az olajat és a joghurtot, majd hozzákavarjuk a fahéjjal és a szódabikarbónával elkevert lisztet. Ebbe a masszába óvatosan beleforgatjuk a 30 dkg kimagozott cseresznyét. Papírral bélelt muffinformába öntjük (kb. 2/3 részig kell megtölteni, mert jól megnő), és előmelegített 180 fokos sütőben 25–30 percig sütjük.

Forrás:
Színek és virágok blog

Forrás:
Színek és virágok blog

További receptek és fotók a Színek és virágok blogon >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.