Akármennyire is szeretek sütni, főzni, szép időben szívesebben vagyunk kint a kertben – szedjük az isteni epret és a ropogós cseresznyét. Épp ezért kedvelem az ilyen egyszerű és gyors recepteket, mint amilyen ez a muffin.
A muffint azért is kedvelem, mert menet közben is ehető, a kisfiam is ki tudja szolgálni magát belőle, amikor csak kedve tartja – nem mellesleg tányér nélkül is tökéletesen fogyasztható akár a kertben is. Néhány perc alatt összeállítható a tészta, remek helye van benne a cseresznyének.
Ha kedvünk tartja, díszíthetjük a tetejét egy kis tejszínhabbal és cseresznyével, de önmagában is nagyon finom uzsonna egy gyümölcstea vagy turmix, limonádé mellé.
Cseresznyés muffin
Hozzávalók:
Elkészítés: A cukrot kikeverjük a tojással, hozzáadjuk az olajat és a joghurtot, majd hozzákavarjuk a fahéjjal és a szódabikarbónával elkevert lisztet. Ebbe a masszába óvatosan beleforgatjuk a 30 dkg kimagozott cseresznyét. Papírral bélelt muffinformába öntjük (kb. 2/3 részig kell megtölteni, mert jól megnő), és előmelegített 180 fokos sütőben 25–30 percig sütjük.