Írd be, mit keresel:

Melegszendvicskenyér másképp

A melegszendvics sietős napokon az egyik legjobb megoldás. Nos, ez is melegszendvics, de friss kelt tésztával készül, nagyon mutatós és jól variálható. Ráérős hétvégéken remek reggeli, de vendégvárónak, vacsorára is ideális. Ízlés szerint bármilyen finomsággal rétegezhetjük, és langyosan szinte abbahagyhatatlan.

Cookta - 2016.06.19.
Melegszendvicskenyér másképp

A kelt tészta készítése kicsit időigényesebb, viszont a sütőből kivéve a finoman illatozó szendvicskenyér minden percért kárpótol majd bennünket. Kínálhatjuk reggelire vagy éppen vacsorára, egy biztos: a siker nem marad el. Nálunk legalábbis nagyon nagy sikere van, így sűrűn a tányérunkra kerül. 

A tésztarétegek közé pedig ízlés szerint pakolhatunk különböző szalámit, kolbászt, sonkát, felvágottat, akár bacont… és a sajttal is bánjunk bőkezűen!

Forrás:
Kard Éva

Melegszendvicskenyér

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl víz
  • 3 dkg vaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő

Elkészítés: A vajat olvasszuk fel, majd a langyos tejjel és a langyos vízzel együtt öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe. A lisztet  keverjük össze a sóval, majd kanalazzuk rá a folyékony hozzávalókra. Ezután morzsoljuk rá az élesztőt, és szórjuk rá a cukrot. Indítsuk el a dagasztóprogramot, majd dagasszuk meg a tésztát. Én kétszer elindítottam egymás után a dagasztóprogramot, hogy szépen kidolgozott tésztát kapjak, de természetesen kézzel is megdagaszthatjuk!

A megdagasztott tésztát ezután tegyük át egy lisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük kb. 30 percig.

A töltelék

Hozzávalók:
ízlés szerint szalámi vagy kolbász, sonka…
lapka sajt
reszelt sajt

A megkelt tésztát borítsuk ki lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra. Ezután vágjuk fel akkora darabokra, mit amekkora a sütéshez használt forma mérete.
A formát béleljük ki sütőpapírral, állítsuk fel az oldalára, majd kezdjük el rétegezni a hozzávalókat. Először tegyünk bele egy darab tésztát, majd arra egy szelet lapka sajtot, ezután ízlés szerint szalámit (kolbászt vagy sonkát), és szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal. Addig rétegezzük a hozzávalókat, míg teljesen megtelik a forma.

Végül a tetejét kenjük le olvasztott vajjal, majd langyos helyen kelesszük ismét 30 percig.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 40–45 perc alatt készre (én légkeverésnél 160 fokon 40 percig sütöttem).

A sütőből kivéve hagyjuk a szendvicskenyeret kicsit hűlni, majd úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Reggelire vagy éppen vacsorára egy bögre finom gyümölcsteával nagyon finom.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.