Írd be, mit keresel:

Frissítő cseresznyés villámdesszert

A joghurt mindig jó alapanyag nyári desszertekhez, főleg, ha a sűrű görög joghurtot használjuk. Szezonális gyümölcsraguval, esetleg egy kis zabpehellyel, granolával megbolondítva tökéletes uzsonnára, de akár reggelire is.

Cookta - 2016.06.22.
Frissítő cseresznyés villámdesszert

Friss bogyós gyümölcsökből percek alatt főzhetünk gyors gyümölcsragut, a lekvárhoz hasonló szószt, amit pár napig felhasználhatunk öntetként süteményhez, palacsintához, dzsemként kalácshoz, kiflihez, pirítóshoz. És mivel épp csak összefőzzük, így a vitaminok jó része is megmarad…

Remek kísérője például a görög joghurt, ami sűrűbb, krémesebb állagú a mi joghurtunknál, és jó hír, hogy akár otthon is elkészíthetjük minimális munkával.

Mi most friss cseresznyével készítettük el ezt a kellemesen krémes, édes-savanykás pohárkrémet, de bármilyen bogyóssal kipróbálható. Ha pedig vendégeknek vagy kerti partira készítenénk, akkor rétegezhetjük egy nagy tálba is, piskótával kiegészítve.

Cseresznyés pohárkrém görög joghurttal

Hozzávalók:

  • 6 dl görög joghurt
  • 40 dkg cseresznye
  • 1/2 dl víz
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 3 evőkanál méz
  • 1/2 rúd vanília
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 4–8 evőkanál zabpehely vagy granola

Elkészítés: A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. A vizet egy kis lábosban felforraljuk, beledobjuk a cseresznyét, és lefedve főzzük 8-10 percig. A citrom héját belereszeljük, a levét egy tálkába nyomjuk, elkeverjük a keményítővel. A vanília magjait kikaparjuk, a cseresznyéhez adjuk a mézzel együtt, majd a keményítőt is belekeverjük, 1 perc alatt besűrítjük, és hűlni hagyjuk.

Amikor már csak langyos, poharakba rétegezzük a görög joghurttal, ízlés szerint zabpelyhet vagy granolát is tehetünk a rétegek közé vagy a tetejére.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.