Nincs is jobb egy forró nyári napon, mint egy hűsítő ital vagy koktél. Habár a tűző napon az alkoholos koktélokat nem igazán kellene erőltetnünk, a naplemente mesés fényeiben már nyugodtan „felönthetünk belőlük a garatra” – persze túlzásba akkor se vigyük. Élvezzük ki inkább minden egyes cseppjét!
Az alábbi koktélnak számtalan előnye van, éppen ezért is szeretnénk bemutatni nektek:
Amire szükség lesz:
Elkészítése:
Vágjuk fel az uborkát úgy, hogy csak a középső részét használjuk. Körülbelül egy 6 cm-es darabot.
Egy kanállal vájjuk ki az uborka magjait úgy, hogy az alján maradjon egy legalább 1 cm-es rész, ez lesz majd a pohár alja.
A magokat dobjuk egy pohárba vagy tálba, öntsünk rá egy kevés vizet, majd törjük vagy turmixoljuk össze.
Adjuk hozzá a citrom levét, egy feles gint, jeget, majd rázzuk össze a shakerben, és öntögessük bele az uborkapoharakba – jég nélkül.
(Via: tastingtable)