A nyári kánikulában nem győzünk eleget inni, de van az a pont, amikor a víz már nem oltja a szomjat: ilyenkor jöhet a limonádé, de lehetőleg nem túl sok cukorral. Édesítsünk inkább gyümölccsel, például egy kis dinnyével!
A görögdinnye talán a legmagasabb víztartalmú gyümölcsünk (90–95%-a víz), így remek folyadékpótló, tele van káliummal, jelentős a kalcium- és magnéziumtartalma, sok B-vitamint tartalmaz. Ráadásul a magok kipöckölése után remekül turmixolható, így egyszerűen készíthetünk belőle smoothie-t, vagy feldobhatjuk vele a limonádét úgy, hogy természetes gyümölcscukorral édesíti hűsítő italunkat.
Melonádé, vagyis dinnyelimonádé
Hozzávalók:
Elkészítés: A citrom levét kifacsarjuk, hozzáadjuk a mézet. A dinnyét kimagozzuk, felkockázzuk, turmixgépben pürésítjük, a citromhoz adjuk, alaposan elkeverjük, majd felöntjük ugyanannyi hideg vízzel. A mentát beledobjuk, alaposan lehűtjük.
Jégkockával, citromkarikával, mentával díszíthetjük, amikor kínáljuk.