Írd be, mit keresel:

Limonádé + dinnye = melonádé

A nyári kánikulában nem győzünk eleget inni, de van az a pont, amikor a víz már nem oltja a szomjat: ilyenkor jöhet a limonádé, de lehetőleg nem túl sok cukorral. Édesítsünk inkább gyümölccsel, például egy kis dinnyével!

Cookta - 2016.06.23.
Limonádé + dinnye = melonádé

A görögdinnye talán a legmagasabb víztartalmú gyümölcsünk (90–95%-a víz), így remek folyadékpótló, tele van káliummal, jelentős a kalcium- és magnéziumtartalma, sok B-vitamint tartalmaz. Ráadásul a magok kipöckölése után remekül turmixolható, így egyszerűen készíthetünk belőle smoothie-t, vagy feldobhatjuk vele a limonádét úgy, hogy természetes gyümölcscukorral édesíti hűsítő italunkat.

Forrás:
iStock

Melonádé, vagyis dinnyelimonádé

Hozzávalók:

  • 2 szép szelet görögdinnye
  • 1 evőkanál méz
  • 1 citrom
  • néhány mentabóbita ízlés szerint

Elkészítés: A citrom levét kifacsarjuk, hozzáadjuk a mézet. A dinnyét kimagozzuk, felkockázzuk, turmixgépben pürésítjük, a citromhoz adjuk, alaposan elkeverjük, majd felöntjük ugyanannyi hideg vízzel. A mentát beledobjuk, alaposan lehűtjük.
Jégkockával, citromkarikával, mentával díszíthetjük, amikor kínáljuk.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.