Írd be, mit keresel:

Kókuszgolyó egészségesebben és finomabban

Mindig törekszem arra, hogy kicsit egészségesebb változatban készítsem el még a klasszikus sütiket is. Van, amikor csak vegán és cukormentes édesség készül, mint amilyen a narancsos „sajttorta” vagy a mogyorós csodagolyó, máskor azért teszek engedményeket.

Cookta - 2016.06.25.
Kókuszgolyó egészségesebben és finomabban

Ennél a kókuszgolyónál maradt a kekszes alap, de korpás kekszet használtam, az édesítéshez a csokoládé és egy pici cukor mellett vörös áfonyát tettem a masszába, és bár használtam vajat is, de kókusztejszínnel kiegészítettem, így belül is kókuszos lett kissé ez a puha, illatos, finom kókuszgolyó.

A csoki és a vörös áfonya egy picit darabos benne, ettől szerintem még finomabb, izgalmasabb és intenzívebb az íze, így kisebb, falatnyi golyókat formáztam belőle.

Forrás:
Színek és virágok blog

Kókuszgolyó egészségesebben és finomabban

Hozzávalók:

  • 20 dkg korpás keksz
  • 5 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)
  • 3 dkg aszalt vörös áfonya
  • 3 kiskanál kakaópor
  • 1 kiskanál porcukor
  • pici só
  • 1 dl kókusztejszín
  • 12 dkg vaj
  • 1 evőkanál áfonyalekvár
  • 5 dkg kókuszreszelék

Elkészítés: A kekszet ledaráljuk, majd hozzáadjuk a darált étcsokoládét. Hozzákeverjük a finomra aprított aszalt vörös áfonyát, a keserű kakaóport, a porcukrot és a sót. A száraz anyagokhoz öntjük a kókusztejszínt, az olvasztott vajat, majd hozzáadjuk az áfonyalekvárt. Masszává gyúrjuk, és 10 percre hűtőbe tesszük, hogy könnyebben tudjuk formázni. Közben száraz serpenyőben megpirítjuk a kókuszreszeléket. A csokoládés masszából golyókat formázunk, és meghempergetjük a pirított kókuszreszelékben.

Forrás:
Színek és virágok blog

További fotókat és recepteket találtok a blogomban >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.