Mindig törekszem arra, hogy kicsit egészségesebb változatban készítsem el még a klasszikus sütiket is. Van, amikor csak vegán és cukormentes édesség készül, mint amilyen a narancsos „sajttorta” vagy a mogyorós csodagolyó, máskor azért teszek engedményeket.
Ennél a kókuszgolyónál maradt a kekszes alap, de korpás kekszet használtam, az édesítéshez a csokoládé és egy pici cukor mellett vörös áfonyát tettem a masszába, és bár használtam vajat is, de kókusztejszínnel kiegészítettem, így belül is kókuszos lett kissé ez a puha, illatos, finom kókuszgolyó.
A csoki és a vörös áfonya egy picit darabos benne, ettől szerintem még finomabb, izgalmasabb és intenzívebb az íze, így kisebb, falatnyi golyókat formáztam belőle.
Kókuszgolyó egészségesebben és finomabban
Hozzávalók:
Elkészítés: A kekszet ledaráljuk, majd hozzáadjuk a darált étcsokoládét. Hozzákeverjük a finomra aprított aszalt vörös áfonyát, a keserű kakaóport, a porcukrot és a sót. A száraz anyagokhoz öntjük a kókusztejszínt, az olvasztott vajat, majd hozzáadjuk az áfonyalekvárt. Masszává gyúrjuk, és 10 percre hűtőbe tesszük, hogy könnyebben tudjuk formázni. Közben száraz serpenyőben megpirítjuk a kókuszreszeléket. A csokoládés masszából golyókat formázunk, és meghempergetjük a pirított kókuszreszelékben.