Egy forró nyári délutánon nem nagyon kívánjuk a forrót, csak a kávét, így legjobb, ha jegeskávét vagy kávéfagyit készítünk. Pofonegyszerű recept következik, csupán 3 alapanyag kell hozzá, és egy habverő.
Annyira krémes, mintha fagyigéppel készülne, pedig nem kell hozzá speciális masina, csupán egy habverő. Az alapja tejszín és sűrített tej, ami ugye már önmagában cukrozott, ehhez jön a sűrű instant kávé. Mindezt krémes habbá verve tehetjük is a fagyasztóba.
Az alapreceptet felhasználhatjuk más fagylaltokhoz is: kávé helyett tehetünk bele kevés vízzel kikevert kakaót, már kész is a csokifagyi, de fahéjjal, vaníliával, sűrű gyümölcspürével is kipróbálható ez az egyszerű csodarecept!
Krémes kávéfagyi
Hozzávalók:
Elkészítés: Az instant kávét egy pici vízben feloldjuk, majd a sűrített tejhez adjuk, elkeverjük. A hideg tejszínt egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kávés sűrített tejet, és habverővel néhány perc alatt szép habosra, krémesre verjük. Lezárható műanyag edénybe rakjuk, és betesszük a fagyasztóba 2-3 órára – vagy tálalásig.