Ott lapul egy doboz fagyi a mélyhűtőben, de nem bírunk várni addig, amíg annyira felolvad, hogy kanalazható legyen? Persze felmelegíthetünk egy kést vagy kanalat forró vízben, ami megkönnyíti a porciózást, de most elárulunk egy trükköt, amiről ha előre gondoskodunk, mindig kanalazható fagylaltunk lesz, közvetlenül a fagyasztóból!
Amire szükségünk lesz
Mielőtt a fagyit a mélyhűtőbe tennénk, dobozostul tegyük bele a zacskóba úgy, hogy a lehető legtöbb levegőt kiszorítjuk a zsákból, majd szorosan lezárjuk.
A műanyag zacskó megakadályozza, hogy a dobozt körülvevő hideg levegő túlságosan lehűtse a fagyit – írja a PureWow –, még azt is hozzáteszik, hogy őket tulajdonképpen nem is érdekli a miért, mármint, hogy miért is működik ez a technika, csak az, hogy valóban működik!