Írd be, mit keresel:

Isteni és egyszerű fagyialap 2 alapanyagból, variációkkal

Aki szeretne krémes házi fagylaltot készíteni, de nincs fagyigépe, annak jó hírünk van: Gemma Stafford egy elképesztően egyszerű és jól variálható fagyialapot készített, ami krémes fagyasztás után is. Az ízesítés ránk van bízva, de mutat néhány variációt is.

Cookta - 2016.07.06.
Isteni és egyszerű fagyialap 2 alapanyagból, variációkkal

Mire lesz szükségünk?

  • 4 dl sűrített tej
  • 4,5 dl hideg habtejszín
  • elektromos habverő

Hogyan készítsük?
A jól lehűtött habtejszínt öntsük tálba, és kezdjük el verni. Amikor félig felverődött, öntsük hozzá a sűrített tejet, és verjük tovább, keményre. Kész is a fagyialap, amit akár így is lefagyaszthatunk, ha gyümölcsökkel, gyümölcsszósszal tervezünk tálalni, de ízesíthetjük is, majd tegyük dobozba vagy porciózzuk poharakba, és legalább 6 órára vagy egy éjszakára mehet a fagyasztóba.

Forrás:
iStock

Variációk

Egyszerre akár több ízesítést is készíthetünk, ha papírpohárba porciózzuk ki a fagyit, zseniális ötlet, ráadásul maradék kekszek, sütik felhasználására is ideális.

  • Vaníliás változat: még menet közben, a sűrített tejjel együtt öntsünk kevés vaníliakivonatot a tejszínhez.
  • Epres-sajttortás változat: elmorzsolt sajttortát és eperpürét keverünk a fagyialaphoz.
  • Törökmézes változat: összemorzsolt törökmézzel gazdagítjuk az elkészült fagyialapot.
  • Oreós változat: apróra tördelt Oreo kekszet keverünk a fagyialaphoz.
  • Mangós változat: pürésített mangót forgatunk össze a fagyialappal.
  • Csokis, nutellás változat: olvasztott, de nem meleg csokoládét, Nutellát keverünk az alaphoz.
  • Karamellás változat: darált karamellt vagy apróra vágott tejkaramellát keverünk a fagyialaphoz.
Objektum doboz

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.