Aki szeretne krémes házi fagylaltot készíteni, de nincs fagyigépe, annak jó hírünk van: Gemma Stafford egy elképesztően egyszerű és jól variálható fagyialapot készített, ami krémes fagyasztás után is. Az ízesítés ránk van bízva, de mutat néhány variációt is.
Mire lesz szükségünk?
Hogyan készítsük?
A jól lehűtött habtejszínt öntsük tálba, és kezdjük el verni. Amikor félig felverődött, öntsük hozzá a sűrített tejet, és verjük tovább, keményre. Kész is a fagyialap, amit akár így is lefagyaszthatunk, ha gyümölcsökkel, gyümölcsszósszal tervezünk tálalni, de ízesíthetjük is, majd tegyük dobozba vagy porciózzuk poharakba, és legalább 6 órára vagy egy éjszakára mehet a fagyasztóba.
Variációk
Egyszerre akár több ízesítést is készíthetünk, ha papírpohárba porciózzuk ki a fagyit, zseniális ötlet, ráadásul maradék kekszek, sütik felhasználására is ideális.