Az alufólia valóságos kincs a kerti sütögetéseknél: többféle alapanyagot kombinálhatunk egyetlen fogásba, és nemcsak hogy omlósra, puhára sül, de az összes illat és íz megmarad. Ráadásul pofonegyszerű – és míg a fűszeres pácolt hús elkészül, a köretünk is megsül a grillen!
A csirkemell sovány és száraz hús, nem kimondottan grillezéshez ideális, de jól bepácolva mégis sülhet omlósra és szaftosra, csak figyelni kell. Az alábbi receptben a sör gondoskodik erről a puhító hatásról, a mustár, a ketchup és a citromlé pedig isteni aromát ad neki.
A fóliába kerülhet bármilyen zöldség, leggyakoribb mégis a kiadós és jól fűszerezhető krumpli, ami mellé most paradicsom, hagyma és szalonna is társult, no meg egy kis pirospaprika –akár önálló fogásnak is beillene a most fejedelmi köretként készült fóliás sült krumpli.
Fóliában sült krumpli grillezett csirkemellel
Hozzávalók:
A páchoz:
A körethez:
Elkészítés: A csirkemellfilét vékony szeletekre vágjuk. A pácléhez a kiskanál mustárt, a 3-4 evőkanál ketchupot, fél doboz sört, egy kiskanál citromlevet összekeverünk, sóval, borssal ízesítjük. Beletesszük a vékony szeletekre vágott húst pár órára.
Közben a burgonyát vékony karikákra vágva megsózzuk, teszünk rá egy kis pirospaprikát is, és a felszeletelt paradicsommal, hagymával és szalonnával rétegesen elhelyezzük egy nagyobb darab fóliában, melyet jó alaposan összecsomagolunk.
A fóliába csomagolt burgonyát és a pácolt húst parázson megsütjük.
Jó étvágyat!
A receptet és a fotót Lengyel Viktória küldte. Köszönjük!
Várjuk a recepteket a Heinz grill receptversenyre, itt lehet nevezni >>