A finom, egészséges reggeli nem luxus, nem kellenek hozzá költséges alapanyagok, és időmilliomosnak sem kell lennünk: tökéletes példa erre a zabpalacsinta, amit néhány perc alatt elkészíthetünk.
Nincs benne se liszt, se tej, így gluténérzékenyek, laktózérzékenyek is fogyaszthatják. A tésztát pépesített banán, finomra őrölt zabpehely és tojás keveréke adja, könnyebbé, pufibbá egy kevés szódabikarbóna teszi. A banán édessége miatt cukorra sincs szükség hozzá. Tálaláskor igazán fejedelmivé egy kis méz és mazsola teszi, amelyek nemcsak finomak, de lendületet adnak egész napra.
Aki szereti, csokis változatban is elkészítheti: ebben az esetben a tésztába tegyünk egy evőkanál kakaóport és egy evőkanál mézet is.
Mézes zabpalacsinta
Hozzávalók:
Elkészítés: A banánt villával összetörjük, hozzáadjuk a zabpehelylisztet, a vizet, a tojást és a vaníliakivonatot, alaposan elkeverjük. Egy teflonserpenyőt zsiradék nélkül felforrósítunk, kis merőkanálnyi adagokat teszünk a masszából a serpenyőbe, és oldalanként 1-2 perc alatt megsütjük. Tányérra szedjük, mézzel meglocsolva, mazsolával meghintve tálaljuk.