Írd be, mit keresel:

Mézes zabpalacsinta – egészséges reggeli pár perc alatt

A finom, egészséges reggeli nem luxus, nem kellenek hozzá költséges alapanyagok, és időmilliomosnak sem kell lennünk: tökéletes példa erre a zabpalacsinta, amit néhány perc alatt elkészíthetünk.

Cookta - 2016.07.10.
Mézes zabpalacsinta – egészséges reggeli pár perc alatt

Nincs benne se liszt, se tej, így gluténérzékenyek, laktózérzékenyek is fogyaszthatják. A tésztát pépesített banán, finomra őrölt zabpehely és tojás keveréke adja, könnyebbé, pufibbá egy kevés szódabikarbóna teszi. A banán édessége miatt cukorra sincs szükség hozzá. Tálaláskor igazán fejedelmivé egy kis méz és mazsola teszi, amelyek nemcsak finomak, de lendületet adnak egész napra.

Aki szereti, csokis változatban is elkészítheti: ebben az esetben a tésztába tegyünk egy evőkanál kakaóport és egy evőkanál mézet is.

Forrás:
iStock

Mézes zabpalacsinta

Hozzávalók:

  • 1 banán
  • 2,5 dl zabpehelyliszt
  • 2,5 dl víz
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • méz és mazsola a tálaláshoz

Elkészítés: A banánt villával összetörjük, hozzáadjuk a zabpehelylisztet, a vizet, a tojást és a vaníliakivonatot, alaposan elkeverjük. Egy teflonserpenyőt zsiradék nélkül felforrósítunk, kis merőkanálnyi adagokat teszünk a masszából a serpenyőbe, és oldalanként 1-2 perc alatt megsütjük. Tányérra szedjük, mézzel meglocsolva, mazsolával meghintve tálaljuk.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.