Grillezni nem csak húsokat lehet: a gomba is nagyon finom sütve! Akár előételnek is készíthetjük, gyorsan megsül, így míg a pácolt húsok pirulnak a grillen, van mit falatozni. Megtöltve és baconbe tekerve pedig elképesztően finom!
„A baráti társaságunk minden pénteken grillez, és minden alkalommal elkészítjük ezt a receptet, amit mi kísérleteztünk ki, és nem tudjuk megunni. Sokféle ételt szoktunk készíteni, de mindig a gombával kezdjük, hogy az készüljön el elsőként, és sütögetés közben el szoktuk csipegetni. Nemegyszer előfordult, hogy mire végeztünk a sütéssel, gomba már nem maradt. Volt olyan alkalom, amikor a feta mellé tettünk a gombába aszalt szilvát is. Isteni volt. Ahogy az édes és a sós ízek keveredtek, mennyei. A gombát nem kell fűszerezni, sem sózni, elegendő sós ízt ad a feta és a bacon.”
Fetával töltött gomba grillen sütve
Hozzávalók:
Elkészítés: A gombákat megmossuk, tönkjüket kitörjük, meghámozzuk.
Az előkészített gombát elősütjük a grillen, mindkét felét átsütjük, először a kalapja felfele nézzen, azaz a spóratartó lemezeket lássuk. Amikor a kalapban elkezd megjelenni a gomba leve, akkor lassan megfordíthatjuk. Először kb. 8-10 percet sütjük, forgatás után 3-5 percig. Majd leszedjük, egy tálcára helyezve megvárjuk, amíg annyira kihűl, hogy meg lehessen fogni.
Amíg várakozunk, felvágjuk a fetát kockára úgy, hogy 20 db-ot kapjunk (5 x 4). Ha kihűlt a gombánk, belehelyezzük a fetát a kitört tönkje helyére, majd betekerjük baconbe.
Ráhelyezzük újra a grillre, mindkét oldalát addig sütjük, amíg a bacon pirosra nem sül, ez kb. 5-8 perc mindkét oldalán. És kész is.
Jó étvágyat hozzá!
A receptet és a fotót Szemelácz Krisztina küldte. Köszönjük!
Várjuk a recepteket a Heinz grill receptversenyre, itt lehet nevezni >>