Írd be, mit keresel:

Gomba a grillen fetával és baconnel

Grillezni nem csak húsokat lehet: a gomba is nagyon finom sütve! Akár előételnek is készíthetjük, gyorsan megsül, így míg a pácolt húsok pirulnak a grillen, van mit falatozni. Megtöltve és baconbe tekerve pedig elképesztően finom!

Cookta - 2016.07.11.
Gomba a grillen fetával és baconnel

„A baráti társaságunk minden pénteken grillez, és minden alkalommal elkészítjük ezt a receptet, amit mi kísérleteztünk ki, és nem tudjuk megunni. Sokféle ételt szoktunk készíteni, de mindig a gombával kezdjük, hogy az készüljön el elsőként, és sütögetés közben el szoktuk csipegetni. Nemegyszer előfordult, hogy mire végeztünk a sütéssel, gomba már nem maradt. Volt olyan alkalom, amikor a feta mellé tettünk a gombába aszalt szilvát is. Isteni volt. Ahogy az édes és a sós ízek keveredtek, mennyei. A gombát nem kell fűszerezni, sem sózni, elegendő sós ízt ad a feta és a bacon.”

Forrás:
Szemelácz Krisztina

Fetával töltött gomba grillen sütve

Hozzávalók:

  • 20 db közepes méretű csiperkegomba
  • 20 szelet bacon
  • 15 dkg feta sajt

Elkészítés: A gombákat megmossuk, tönkjüket kitörjük, meghámozzuk.

Az előkészített gombát elősütjük a grillen, mindkét felét átsütjük, először a kalapja felfele nézzen, azaz a spóratartó lemezeket lássuk. Amikor a kalapban elkezd megjelenni a gomba leve, akkor lassan megfordíthatjuk. Először kb. 8-10 percet sütjük, forgatás után 3-5 percig. Majd leszedjük, egy tálcára helyezve megvárjuk, amíg annyira kihűl, hogy meg lehessen fogni.

Forrás:
Szemelácz Krisztina

Forrás:
Szemelácz Krisztina

Amíg várakozunk, felvágjuk a fetát kockára úgy, hogy 20 db-ot kapjunk (5 x 4). Ha kihűlt a gombánk, belehelyezzük a fetát a kitört tönkje helyére, majd betekerjük baconbe.

Forrás:
Szemelácz Krisztina

Forrás:
Szemelácz Krisztina

Ráhelyezzük újra a grillre, mindkét oldalát addig sütjük, amíg a bacon pirosra nem sül, ez kb. 5-8 perc mindkét oldalán. És kész is.

Forrás:
Szemelácz Krisztina

Forrás:
Szemelácz Krisztina

Jó étvágyat hozzá!

A receptet és a fotót Szemelácz Krisztina küldte. Köszönjük!

Várjuk a recepteket a Heinz grill receptversenyre, itt lehet nevezni >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.