Írd be, mit keresel:

Egyszerű málnafagyi, ami gép nélkül is isteni és krémes

Az igazán krémes fagyi titka a fagylaltgép, ami a folyamatos keverésnek köszönhetően megfelelően levegőssé, krémessé teszi a hűsítő desszertet. De ha megfelelően habos és zsíros édes krémet készítünk, az gép nélkül is krémesre, könnyen gombócolhatóra és kanalazhatóra fog fagyni.

Cookta - 2016.07.18.
Egyszerű málnafagyi, ami gép nélkül is isteni és krémes

Ellenállhatatlanul finom ez a fagyi, igaz, nem kevés kalória van benne, még ha gyümölcsös is… de néha belefér! Mascarpone teszi kellően krémessé, tejszín könnyűvé, sűrített tej édesíti és adja a tökéletes textúráját. Ehhez már csak egy kis málnapüré és vanília társul, és mehet is a fagyasztóba.

Természetesen más gyümölccsel is elkészíthető: vegyes bogyós gyümölcsökkel sötétebb, bordóbb fagyit kapunk, meggyel kissé fanyarabb, frissebb lesz az eredmény, de lila áfonyával vagy eperrel is isteni lesz.

Forrás:
iStock

Mascarponés málnafagyi

Hozzávalók:

  • 30 dkg málna
  • 20 dkg mascarpone 
  • 20 dkg sűrített tej
  • 1 rúd vanília
  • 2 dl tejszín

Elkészítés: A málnát turmixgépben pépesítjük, majd egy sűrű szitán átszűrjük. A mascarponéhoz adjuk a sűrített tejet, a vanília kikapart belsejét, alaposan kikeverjük, majd a málnapürét is hozzáadjuk. A tejszínt felverjük, a habból először 2-3 kanállal keverünk a krémhez, hogy kissé fellazuljon, majd óvatosan beleforgatjuk a többi tejszínhabot is.

A krémet műanyag dobozba tesszük, lezárjuk, és 4-5 órára fagyasztóba tesszük, hogy kellően megfagyjon.

Tálaláskor gombócokat porciózunk belőle, és friss málnával, akár egy kis tejszínhabbal tálaljuk.

További fagyirecepteket itt találtok >>

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.