Az igazán krémes fagyi titka a fagylaltgép, ami a folyamatos keverésnek köszönhetően megfelelően levegőssé, krémessé teszi a hűsítő desszertet. De ha megfelelően habos és zsíros édes krémet készítünk, az gép nélkül is krémesre, könnyen gombócolhatóra és kanalazhatóra fog fagyni.
Ellenállhatatlanul finom ez a fagyi, igaz, nem kevés kalória van benne, még ha gyümölcsös is… de néha belefér! Mascarpone teszi kellően krémessé, tejszín könnyűvé, sűrített tej édesíti és adja a tökéletes textúráját. Ehhez már csak egy kis málnapüré és vanília társul, és mehet is a fagyasztóba.
Természetesen más gyümölccsel is elkészíthető: vegyes bogyós gyümölcsökkel sötétebb, bordóbb fagyit kapunk, meggyel kissé fanyarabb, frissebb lesz az eredmény, de lila áfonyával vagy eperrel is isteni lesz.
Mascarponés málnafagyi
Hozzávalók:
Elkészítés: A málnát turmixgépben pépesítjük, majd egy sűrű szitán átszűrjük. A mascarponéhoz adjuk a sűrített tejet, a vanília kikapart belsejét, alaposan kikeverjük, majd a málnapürét is hozzáadjuk. A tejszínt felverjük, a habból először 2-3 kanállal keverünk a krémhez, hogy kissé fellazuljon, majd óvatosan beleforgatjuk a többi tejszínhabot is.
A krémet műanyag dobozba tesszük, lezárjuk, és 4-5 órára fagyasztóba tesszük, hogy kellően megfagyjon.
Tálaláskor gombócokat porciózunk belőle, és friss málnával, akár egy kis tejszínhabbal tálaljuk.
További fagyirecepteket itt találtok >>