Javában dübörög a barackszezon, úgyhogy ha tehetjük, próbáljuk meg minél jobban kihasználni. Ha már készítettünk belőle gombócot, édességet, lekvárt, vagy esetleg smoothie-t is, akkor mutatunk egy meglepő, de mindenképpen nagyon finom ízkombinációt: ez a fehérboros őszibarackleves!
A gyümölcsleves elég megosztó étel: van, aki odavan érte, és van, aki ki nem állhatja, hogy édességgel kell indítania a főétkezést. Való igaz, hogy a gyümölcsleves előételként fogyasztása csak nálunk ennyire elterjedt, máshol inkább desszertként tálalják, ezért sokszor a külföldiek is a csodájára járnak. Bár rengeteg rossz emlék fűződhet hozzá a menzai élményeink miatt, ezeket az ellenérzéseinket nyugodtan sutba dobhatjuk – ha ezt a levest egyszer megkóstoltuk, rájövünk, hogy a gyümölcsleves igenis finom!
Fehérboros őszibarackleves
Hozzávalók:
Elkészítés: A fehérbort, a pálinkát, a cukrot, a mentaleveleket, a fahéjat, a szerecsendiót és a tejszínt összekeverjük egy nagy tálban, amíg a cukor fel nem olvad. Hozzáadjuk az előkészített barackot, majd feltesszük főni.
Közepes lángon 15 percig főzzük gyakori kavargatás mellett. Ha szükséges, vegyük lejjebb a hőfokot, nehogy a tejszín odakapjon.
Ha a barackok jól megpuhultak, levesszük a tűzről, majd hagyjuk hűlni.
Ha langyosra hűlt, leturmixoljuk, majd fogyasztásig hűtőbe tesszük. Tálaláskor díszítsük mentalevelekkel.