Írd be, mit keresel:

Őszibarackleves fehérborral – gyümölcsleves különleges alkalmakra

Javában dübörög a barackszezon, úgyhogy ha tehetjük, próbáljuk meg minél jobban kihasználni. Ha már készítettünk belőle gombócot, édességet, lekvárt, vagy esetleg smoothie-t is, akkor mutatunk egy meglepő, de mindenképpen nagyon finom ízkombinációt: ez a fehérboros őszibarackleves!

Cookta - 2016.07.29.
Őszibarackleves fehérborral – gyümölcsleves különleges alkalmakra

A gyümölcsleves elég megosztó étel: van, aki odavan érte, és van, aki ki nem állhatja, hogy édességgel kell indítania a főétkezést. Való igaz, hogy a gyümölcsleves előételként fogyasztása csak nálunk ennyire elterjedt, máshol inkább desszertként tálalják, ezért sokszor a külföldiek is a csodájára járnak. Bár rengeteg rossz emlék fűződhet hozzá a menzai élményeink miatt, ezeket az ellenérzéseinket nyugodtan sutba dobhatjuk – ha ezt a levest egyszer megkóstoltuk, rájövünk, hogy a gyümölcsleves igenis finom!

Fehérboros őszibarackleves

Forrás:
iStock

Hozzávalók:

  • 2,5 dl száraz fehérbor
  • 5 db őszibarack kimagozva, héját lehúzva, felkozkázva
  • 4 cl barackpálinka (elhagyható)
  • 6 dkg cukor
  • 1 teáskanál apróra vágott mentalevél
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • 5 dl tejszín

Elkészítés: A fehérbort, a pálinkát, a cukrot, a mentaleveleket, a fahéjat, a szerecsendiót és a tejszínt összekeverjük egy nagy tálban, amíg a cukor fel nem olvad. Hozzáadjuk az előkészített barackot, majd feltesszük főni.

Közepes lángon 15 percig főzzük gyakori kavargatás mellett. Ha szükséges, vegyük lejjebb a hőfokot, nehogy a tejszín odakapjon.

Ha a barackok jól megpuhultak, levesszük a tűzről, majd hagyjuk hűlni.

Ha langyosra hűlt, leturmixoljuk, majd fogyasztásig hűtőbe tesszük. Tálaláskor díszítsük mentalevelekkel.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.