Az olaszok nemcsak pizzában, pastában és tiramisuban jók, de italokban is megkerülhetetlenek. A legjobb kávék, borok és limoncellók mellett mostanság a különféle koktélokban, long drinkekben is nagyot alakítanak. Jöjjön a legújabb kedvenc!
Az Aperol Spritz népszerűsége és zsenialitása megkérdőjelezhetetlen, ami mára már nálunk is abszolút kedvenc. Az idei nyáron egy újabb könnyű és gyümölcsös fröccsféle hódít az olasz nyaralóhelyeken, amelynek alapja a prosecco, vagyis a habzóbor, amit rózsássá és rózsaszínné varázsolnak, gyümölcsös és virágos aromákkal gazdagítanak, midezt egyúttal frissé, felpezsdítővé téve.
Az ital különlegessége, hogy nemcsak rózsaszín, de rózsabimbóval készül. Rózsás rozét használnak hozzá, ami úgy készül, hogy 1 üveg rozéhoz 15–20 rózsabimbót adnak, és hűvös helyen, lefedve egy napig áztatják, pihentetik. Ezután leszűrik, majd ezt az illatos, dupla rózsa rozébort használják az italhoz. Nem tudjuk, ki hogy van vele, de mi bizony sajnáljuk a rózsabimbót, és inkább gyönyörködünk benne kertben és vázában, és inkább 1-2 csepp rózsavízzel – ázsiai vagy arab fűszerboltokban beszerezhető – adjuk meg a különleges aromát ennek a fantasztikus nyári italnak.
Rosie Spritz
Hozzávalók 1 pohárhoz:
Elkészítés: Ezt az italt legjobb nagyobb társaságban, kerti partikon készíteni. 1-2 grépfrút levét kifacsarjuk, héját lereszeljük, és egy kis tálkába tesszük. Készítünk egy nagy kancsó citromos limonádét szénsavas ásványvízzel vagy szódával, a rozét és a proseccót jól behűtjük.
Mindent kiteszünk az asztalra, innentől mindenki maga készítheti az italt, a menet a következő: a rozéból és a proseccóból 1-1 decit öntünk egy pohárba, hozzáadunk 3 cl grépfrútlét és fél dl limonádét, 1-2 csepp rózsavizet adunk hozzá, majd egy pici csipet grépfrújhéjat szórunk bele – óvatosan, mert elég keserű, és épp csak egy kis ízt kell adjon ennek az izgalmas italnak!