Írd be, mit keresel:

Rózsás rozéspritz, a legújabb olasz kedvenc

Az olaszok nemcsak pizzában, pastában és tiramisuban jók, de italokban is megkerülhetetlenek. A legjobb kávék, borok és limoncellók mellett mostanság a különféle koktélokban, long drinkekben is nagyot alakítanak. Jöjjön a legújabb kedvenc!

Cookta - 2016.07.31.
Rózsás rozéspritz, a legújabb olasz kedvenc

Az Aperol Spritz népszerűsége és zsenialitása megkérdőjelezhetetlen, ami mára már nálunk is abszolút kedvenc. Az idei nyáron egy újabb könnyű és gyümölcsös fröccsféle hódít az olasz nyaralóhelyeken, amelynek alapja a prosecco, vagyis a habzóbor, amit rózsássá és rózsaszínné varázsolnak, gyümölcsös és virágos aromákkal gazdagítanak, midezt egyúttal frissé, felpezsdítővé téve. 

Az ital különlegessége, hogy nemcsak rózsaszín, de rózsabimbóval készül. Rózsás rozét használnak hozzá, ami úgy készül, hogy 1 üveg rozéhoz 15–20 rózsabimbót adnak, és hűvös helyen, lefedve egy napig áztatják, pihentetik. Ezután leszűrik, majd ezt az illatos, dupla rózsa rozébort használják az italhoz. Nem tudjuk, ki hogy van vele, de mi bizony sajnáljuk a rózsabimbót, és inkább gyönyörködünk benne kertben és vázában, és inkább 1-2 csepp rózsavízzel – ázsiai vagy arab fűszerboltokban beszerezhető – adjuk meg a különleges aromát ennek a fantasztikus nyári italnak.

Forrás:
iStock

Rosie Spritz

Hozzávalók 1 pohárhoz:

  • 1 dl rózsás rozé vagy 1 dl rozé és 1-2 csepp rózsavíz
  • 1 dl prosecco vagy száraz fehér habzóbor
  • 3 cl grépfrútlé
  • 5 cl szénsavas limonádé
  • pici reszelt grépfrúthéj

Elkészítés: Ezt az italt legjobb nagyobb társaságban, kerti partikon készíteni. 1-2 grépfrút levét kifacsarjuk, héját lereszeljük, és egy kis tálkába tesszük. Készítünk egy nagy kancsó citromos limonádét szénsavas ásványvízzel vagy szódával, a rozét és a proseccót jól behűtjük.

Mindent kiteszünk az asztalra, innentől mindenki maga készítheti az italt, a menet a következő: a rozéból és a proseccóból 1-1 decit öntünk egy pohárba, hozzáadunk 3 cl grépfrútlét és fél dl limonádét, 1-2 csepp rózsavizet adunk hozzá, majd egy pici csipet grépfrújhéjat szórunk bele – óvatosan, mert elég keserű, és épp csak egy kis ízt kell adjon ennek az izgalmas italnak!

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.