A görögdinnye – ez a hűsítő és lédús nyári kedvenc – hihetetlenül izgalmas alapanyaggá válik lassanként. A felkockázott, jégbehűtött dinnyefalatkák és a sárgadinnye-görögdinnye kombóból készülő gyümölcssaláta mellett rengeteg finomságot készíthetünk belőle, újabb és újabb kreációk jelennek meg. Most egy kicsit csípős, pikáns leves receptjét osztjuk meg.
Ahogy korábban már mutattuk, készíthetünk belőle fetás salátát, melonádét – vagyis dinnyés limonádét –, bólét, sorbet-t vagy jégkrémet, sőt, a magját és héját is felhasználhatjuk.
Mivel a görögdinnye víztartalma igen magas, adja magát, hogy levest készítsünk belőle. Édes és sós, hűs, de egy kicsit csípős, csupa egészség és vitamin, ráadásul nagyon különleges. A receptet és a fotókat Maleine és Marie küldte, két kíváncsi és kísérletező kedvű remek szakács, méghozzá egyenesen a Genfi-tó partjáról.
Pikáns dinnyeleves
Hozzávalók:
Elkészítés: Az előkészített gyümölcsöt és zöldségeket összeturmixoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint csilit vagy csípős (nem sós) paprikakrémet adunk hozzá. Jó pár órára hűtőbe tesszük, hogy igazán hideg legyen és az ízek összeérjenek.
Tálaláskor a tányérban a tetejére 1 kiskanál pesztót és pár kocka pirított kenyeret, krutont tehetünk, de enélkül is tálalhatjuk.