Írd be, mit keresel:

Mindent a vashiányról – teszt, kvíz, tudnivalók és pótlás

A vashiány egyrészt nagyon sokakat, a magyar lakosság 60–80 százalékát érinti, másrészt a nők szervezetének – a serdülőkortól – körülbelül kétszer annyi vasra van szüksége, mint a férfiakénak. Érdemes is komolyan vennünk a vasbevitelt, mert súlyos szövődménye lehet a vérszegénység, és nyelv- és bőrszárazságot is okozhat.

Cookta - 2016.08.03.
Mindent a vashiányról – teszt, kvíz, tudnivalók és pótlás

A vashiánynak számtalan tünete van, amelyek közül nem feltétlenül jelentkezik az összes egyszerre, de ha többet is észlelünk közülük hosszabb ideig, akkor érdemes elugrani a háziorvoshoz.

A következő teszt segít abban, hogy könnyebben felismerjük a vashiány tüneteit, okosabban kezeljük vagy akadályozzuk meg azt. Nézzétek meg, mennyit tudtok most, aztán jöjjön néhány érdekesség, amelyet nőként mindenképpen tudni érdemes.

Mennyit tudsz a szervezeted vasigényéről, a vashiányról és annak kezeléséről? Teszteld! >>

Forrás:
Karácsonyi Anna

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.