Szeretjük a krémes fagyikat, és a boltinál sokkal finomabbakat is lehet készíteni, akár 5 perc alatt. Jó, ebbe nyilván a fagyasztási időt nem számoltuk bele, viszont tényleg gyors és egyszerű, ráadásul tudjuk, mi van a fagyinkban. Adalék, színezék és aroma nincs!
A krémes, könnyű fagylalt titka a tejszín, és hogy jó habosan kerüljön a fagyasztóba, amihez szükséges még egy kis „állagjavító”, tartást és selymességet adó alapanyag. Ez pedig nem más, mint a sűrített tej, amitől a felvert tejszín nagyon krémes lesz és nem esik össze.
Fagyiból az alap a vanília és a csokoládé, jó, ha ezekből mindig van otthon. Egy kis gyümölccsel, likőrrel önmagukban is tökéletesek, de más desszertekhez is remek kiegészítők. Az ausztrál Aussi mutatja be videón a legegyszerűbb vanília- és csokifagyi készítését, amiben jól látszik a finom keverék fagyasztás előtti és utáni állaga is, ezt cikkünk végén találjátok, most pedig következzenek a fagyireceptek.
Vaníliafagyi
Hozzávalók:
Elkészítés: A tejszínt, a sűrített tejet, a porcukrot és a vanília-kivonatot keverőtálba öntjük, és elektromos habverővel 5 perc alatt habosra, krémesre keverjük. A kb. 1 liternyi fagylaltot műanyag dobozba átkanalazzuk, lefedjük, és a mélyhűtőbe tesszük. Ha megfagyott, gombócolva tálalhatjuk.
Csokifagyi és triplacsokifagyi
Hozzávalók:
Elkészítés: Ugyanúgy készül, mint a vaníliafagyi, csakhogy a végén 2,5 evőkanál kakaóport adunk hozzá, így kész is a csokifagyi, ha pedig fehér és étcsokis csipszet vagy finomra vágott csokit is keverünk bele, akkor triplacsokis fagyival büszkélkedhetünk.