A zöld turmix szuperegészséges napindító ital, de a pink, vagyis rózsaszín változat is nagyon jótékony, hatásos, finom – és ráadásul gyönyörű is. Sokféle módon ízesíthetjük és kombinálhatjuk, legfőbb alapanyaga mindig a cékla legyen!
A cékla egy csoda, főleg a friss, zsenge, nyári és kora őszi, de jól őrzi vitamintartalmát, így télen is szuper alapanyag. Mi nemcsak savanyúságnak szeretjük, hanem levesnek, sütve, krémnek is, most pedig ez a varázsital vesz le minket a lábunkról.
A cékla és a céklás ital nemcsak egészséges, de nagyon finom is, főleg gyümölcsökkel megbolondítva, kókusztejjel selymesítve, gyömbérrel fűszerezve. Egy nagyobb teljesítményű turmixgép szükséges hozzá, így a rostok megmaradnak, de készíthetjük céklalével is. Mutatjuk is a lehetőségeket!
Cékla + málna + narancs + kókusztej
Elképesztően finom kombináció, ami inkább gyümölcsös, a cékla a színt, a vitamint és nyomelemeket adja, az ízt a málna és a narancs, a selymes és krémes állagot a kókusztej.
Cékla + gyömbér + citrom + datolya
Pikáns, kicsit csípős, frissítő, kellően édes, csupa vitamin és életerő. A cékla nyomelemei és vitaminjai mellett a gyömbér felpörgetős, tisztító, élénkítő hatása is szerepet kap, vízzel hígítsuk!
Cékla + banán + eper + joghurt
A banán az édességet, a joghurt a krémes turmixos jelleget adja, a cékla a vitaminokat, az eper íze pedig teljes harmóniába hozza ezt a rózsaszín reggeli italt. Fagyasztott epret is használhatunk hozzá!
Cékla + őszibarack + méz + menta
A lédús őszibarack mennyeien illik a céklához, frissé tehetjük egy kis mentával, egy kis vízzel és mézzel pedig a legfinomabb reggeli itallá.
Cékla + alma + körte + gyömbér
Kellemesen krémes az érett körtétől, friss az almától, pikáns a gyömbértől – és minden eleme csupa vitamin és egészség.