A salátákat gyakran női ételnek tartják, a férfiak jobban kedvelik a pasisabb, tartalmasabb fogásokat. Meleg nyári estéken ezzel a sörös-salátás pirítóssal bebizonyítjuk, hogy ők is szeretik a salátát.
Kerti partik, baráti beszélgetések vagy grillezések tökéletes előétele lehet mindenféle bruschetta, változatosan és színesen megpakolt pirítós, amit akár a parázsra várva a grillen is megpiríthatunk. Egy könnyű, színes salátával, sajttal, esetleg baconszelettel megrakott kenyérke biztos sikerre számíthat, különösen akkor, ha izgalmas a salátaöntet, vagyis a saláta lelke.
Olvasónk receptjében a hagyományos olaj, ecet és mustár mellett egy kevés hagyma és sör is kerül a dresszingbe, amit mixerrel krémesít, hogy homogén szószt kapjon, majd ebbe forgatja a salátakeveréket. Különleges és finom, mégis pofonegyszerű.
Sörös saláta
Hozzávalók:
Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk, és közepes darabokra szeljük. Mixerben összedolgozzuk a hagymát, az olajat, az ecetet, a mustárt, a sót, a borsot és a sört. Egy mély tálban összeforgatjuk a salátát és az öntetet, majd 1 órára – lefedve – hűtőbe tesszük.
A paradicsomot megmossuk, leszedjük a szárhoz kapcsolódó zöld részt, a húsát pedig felkarikázzuk. A zsömléket hosszanti irányban kettévágjuk, meggrillezzük a belső felüket. A zsömlékre tornyozzuk a salátát, erre helyezzük a bacont, majd az ék alakúra vágott sajtszeleteket, és végül a paradicsomszeletet.
A receptet és a fotót Molnár Béla küldte. Köszönjük!