Írd be, mit keresel:

Sörös saláta pirítóson, amiért a férfinép is rajongani fog

A salátákat gyakran női ételnek tartják, a férfiak jobban kedvelik a pasisabb, tartalmasabb fogásokat. Meleg nyári estéken ezzel a sörös-salátás pirítóssal bebizonyítjuk, hogy ők is szeretik a salátát.

Cookta - 2016.08.08.
Sörös saláta pirítóson, amiért a férfinép is rajongani fog

Kerti partik, baráti beszélgetések vagy grillezések tökéletes előétele lehet mindenféle bruschetta, változatosan és színesen megpakolt pirítós, amit akár a parázsra várva a grillen is megpiríthatunk. Egy könnyű, színes salátával, sajttal, esetleg baconszelettel megrakott kenyérke biztos sikerre számíthat, különösen akkor, ha izgalmas a salátaöntet, vagyis a saláta lelke.

Olvasónk receptjében a hagyományos olaj, ecet és mustár mellett egy kevés hagyma és sör is kerül a dresszingbe, amit mixerrel krémesít, hogy homogén szószt kapjon, majd ebbe forgatja a salátakeveréket. Különleges és finom, mégis pofonegyszerű. 

Forrás:
Molnár Béla

Sörös saláta

Hozzávalók:

  • 18 dkg salátakeverék
  • 2 paradicsom
  • 6 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 0,5 dl sör (kedvenced)
  • 2 evőkanál almaecet
  • 1 kávéskanál mustár
  • csipet só
  • frissen őrölt bors
  • 4 db hosszú zsömle
  • 8 szelet füstölt bacon
  • 8 szelet sajt

Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk, és közepes darabokra szeljük. Mixerben összedolgozzuk a hagymát, az olajat, az ecetet, a mustárt, a sót, a borsot és a sört. Egy mély tálban összeforgatjuk a salátát és az öntetet, majd 1 órára – lefedve – hűtőbe tesszük.

A paradicsomot megmossuk, leszedjük a szárhoz kapcsolódó zöld részt, a húsát pedig felkarikázzuk. A zsömléket hosszanti irányban kettévágjuk, meggrillezzük a belső felüket. A zsömlékre tornyozzuk a salátát, erre helyezzük a bacont, majd az ék alakúra vágott sajtszeleteket, és végül a paradicsomszeletet.

A receptet és a fotót Molnár Béla küldte. Köszönjük!

Továbbra is várjuk olvasóink receptjeit a Heinz és a Cookta közös grill receptversenyére, értékes ajándékokért! >>

Forrás:
Cookta.hu

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.