A saláta sokkal színesebb, változatosabb, mint azt sokan még mindig hiszik, bár már egyre többen lelkesednek ezért a jóféle, izgalmas, ízgazdag zöldségalapú és egészséges fogásért.
Szinte bármiből készülhet saláta, de tényleg. Lehet alapja zöldség, gyümölcs, húsféle, de akár még gabonaféle is, sőt tészta is. A lényeg minden esetben, hogy színes, többféle alapanyag kerüljön bele, ezek összhangban legyenek, és mindezt összehangoljuk még némi öntettel. A variációk száma végtelen, és csak kreativitásunkra van bízva, mennyire jól komponáljuk az összetevőket.
A különféle sajtok és gyümölcsök egymáshoz is jól illenek, egy salátába álmodva pedig egészen izgalmas, mennyei változatokat készíthetünk. A kissé csípős, nagyon aromás kéksajt és az édes gyümölcsök nagyon feldobják a zöldsalátát, ha még egy kis ropogós állagú magot – diót, mandulát, mogyorót is adunk hozzá, az maga a csoda. Mint ebben a receptben, ami eperrel és mandulával készült, de málnával, áfonyával, akár cikkekre vágott sárgabarackkal is minden elismerést bezsebelhetünk. Grillezett hús vagy hal mellé a legideálisabb köret lehet!
Rokfortos-epres saláta
Hozzávalók:
Elkészítés: Az epreket lecsumázzuk, megmossuk, félbevágjuk. A salátát tálba rakjuk, rárakjuk az epret is.
Összedolgozzuk a tejfölt, a majonézt, az ecetet, az olajat, a pálinkát és a villával összetört sajtot, csipet sóval és borssal ízesítjük. Az öntetet a salátára ráöntjük, összeforgatjuk, megszórjuk a mandulával, és erre helyezzük a félbevágott epreket.
A receptet és a fotót Molnár Béla küldte. Köszönjük!