Egy sikeres kerti partin, grillezésen mindig a főételé a főszerep, de néha egy ütős kísérővel, mártogatóssal, salátával egészen új jelleget adhatunk a sültjeinknek – legyen az hús, hal, sajt vagy zöldség.
A gyümölcsök és a sós sajtok párosítása régi klasszikus, de hogy ebbe még a halat is belekombináljuk? Legyünk bátrak és kísérletezők! Így tette receptküldőnk, Béla, akinek kreativitása elképesztő: a tejföllel fellazított márványsajtot tonhallal kikeverve, izgalmas fűszerekkel ízesítette, mindezt mézédes sárgabarackkal tálalta.
Az elsőre szokatlan kombináció szuper kence, amit akár szendvicskrémként vagy mártogatósként is kínálhatunk, de akár grillételek kísérőjeként olyanoknak, akik a halat grillezve nem, csak konzerv tonhalként kedvelik, mint Béla unokája.
Rokfortos tonhal sárgabarackkal
Hozzávalók:
Elkészítés: A konzerv tonhalat felbontjuk, és az olajat lecsurgatjuk. A halat összedolgozzuk a tejföllel, a lereszelt vagy elmorzsolt sajttal, a málnaecettel, az őrölt szerecsendióval, fehérborssal és a gyömbérrel, só nem szükséges hozzá, mert a sajt elég sós. A hűtőben 1 órát pihentetjük, érleljük.
A barackot megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. A tányérokon ízlésesen elrendezzük a barackot, és a behűtött márványsajtos-tonhalas salátát a közepére halmozzuk. A mandulával és esetleg mentával díszítjük.
A receptet és a fotót Molnár Béla küldte. Köszönjük!