Írd be, mit keresel:

Tonhalas saláta vagy mártogatós – izgalmas ízkombinációban

Egy sikeres kerti partin, grillezésen mindig a főételé a főszerep, de néha egy ütős kísérővel, mártogatóssal, salátával egészen új jelleget adhatunk a sültjeinknek – legyen az hús, hal, sajt vagy zöldség.

Cookta - 2016.08.15.
Tonhalas saláta vagy mártogatós – izgalmas ízkombinációban

A gyümölcsök és a sós sajtok párosítása régi klasszikus, de hogy ebbe még a halat is belekombináljuk? Legyünk bátrak és kísérletezők! Így tette receptküldőnk, Béla, akinek kreativitása elképesztő: a tejföllel fellazított márványsajtot tonhallal kikeverve, izgalmas fűszerekkel ízesítette, mindezt mézédes sárgabarackkal tálalta.

Az elsőre szokatlan kombináció szuper kence, amit akár szendvicskrémként vagy mártogatósként is kínálhatunk, de akár grillételek kísérőjeként olyanoknak, akik a halat grillezve nem, csak konzerv tonhalként kedvelik, mint Béla unokája.

Forrás:
Molnár Béla

Rokfortos tonhal sárgabarackkal

Hozzávalók:

  • 1 konzerv tonhal olívaolajban
  • 1 kg érett sárgabarack
  • 20 dkg rokfort jellegű sajt
  • 2 dkg szeletelt mandula
  • 1 nagy pohár (450 g) tejföl (12%-os)
  • 3 evőkanál málnaecet
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 csipet őrölt fehérbors
  • 1 csipet őrölt gyömbér

Elkészítés: A konzerv tonhalat felbontjuk, és az olajat lecsurgatjuk. A halat összedolgozzuk a tejföllel, a lereszelt vagy elmorzsolt sajttal, a málnaecettel, az őrölt szerecsendióval, fehérborssal és a gyömbérrel, só nem szükséges hozzá, mert a sajt elég sós. A hűtőben 1 órát pihentetjük, érleljük.

A barackot megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. A tányérokon ízlésesen elrendezzük a barackot, és a behűtött márványsajtos-tonhalas salátát a közepére halmozzuk. A mandulával és esetleg mentával díszítjük.

A receptet és a fotót Molnár Béla küldte. Köszönjük!

Továbbra is várjuk olvasóink receptjeit a Heinz és a Cookta közös grill receptversenyére, értékes ajándékokért! >>

Forrás:
Cookta.hu

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.