Írd be, mit keresel:

Villámfogás ínyenc változatban – roston sült lazac gyöngyhagymával

A kicsit különlegesebb, ínyencebb fogások nem feltétlenül bonyolultak, nem is mindig igényelnek komoly előkészületeket. A lazac egy-két izgalmas kiegészítővel egyszerű és nagyszerű, akár egy ünnepibb alkalomra is.

Cookta - 2016.08.16.
Villámfogás ínyenc változatban – roston sült lazac gyöngyhagymával

„A lazac az egyik legfinomabb halfajta, amit nagyon szeretünk egyszerűen, grillezve készíteni” – írja Veronika, a Szilvásgombóc konyhája blog szerzője és a recept küldője. „Ezzel az ecetes gyöngyhagymás körettel egy igazi, frissítő fogás akár vacsorára is. Süthetjük a szabadban kerti grillen, de rossz idő esetén a konyhában, grillserpenyőben is tökéletesen elkészíthetjük.”

A gyöngyhagyma nagyon jó alapanyag, grillfogásokat különösen jól kiegészít savanykás, ecetes ízvilága, ami a petrezselyemmel és kis olajjal, citrommal remek harmóniát alkotnak.

Forrás:
Szabó Veronika

Roston sült vadlazacfilé gyöngyhagymával és citromos-petrezselymes olajjal

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 szelet konyhakész vadlazacfilé
  • 30 dkg ecetes gyöngyhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj + 2 evőkanál a sütéshez
  • ízlés szerint nagyszemű tengeri só
  • ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés: A lazacszeleteket szárazra töröljük, mindkét felüket megszórjuk sóval, borssal.

Grillserpenyőben 1-2 evőkanálnyi olajat hevítünk, beledobjuk a kés lapjával összenyomott fokhagymagerezdeket. A lazacot, pár perc alatt, mindkét oldalán megsütjük. Ha bőrös lazacot használunk, akkor először a bőrös felével kezdjük a sütést 4-5 percig, majd a sima felét 3-4 percig süssük.

Egy kisebb serpenyőben 2 evőkanál forró olajhoz adjuk az apróra vágott petrezselymet, és megfuttatjuk rajta 1-2 perc alatt, majd hozzáadunk 1 kiskanálnyi frissen facsart citromlevet.

Tálaláskor a lazacszeletek mellé halmozunk a lecsepegtetett gyöngyhagymából, és a tetejére locsolunk a citromos-petrezselymes olajból.

Forrás:
Szabó Veronika

A receptet és a fotót Szabó Veronika küldte. Köszönjük!

Továbbra is várjuk olvasóink receptjeit a Heinz és a Cookta közös grill receptversenyére, értékes ajándékokért! >>

Forrás:
Cookta.hu

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.