Írd be, mit keresel:

Meseszép gyümölcstorta – gyerekkori kedvencünk

Piskóta, puding, gyümölcs – az egyik legegyszerűbb és legmutatósabb torta, amit mívesen kirakhatunk a különféle gyümölcsökkel, vagy éppen tiritarkán rászórhatjuk a tetejére. A siker sosem marad el!

Cookta - 2016.08.17.
Meseszép gyümölcstorta – gyerekkori kedvencünk

Bolti piskótaalap, zacskós pudingpor, konzervgyümölcs – na erről most szó sem lehet! Hiszen igazán egyszerű a piskóta, frissen, puhán a legfinomabb, a házi puding pedig szinte ugyanannyi idő alatt készül el, mint ha porból főznénk, de ebben nem lesz színezék és aroma, csak a finom, selymes krém. A befőzött gyümölcsök helyett szezonban használjunk frisset, senkinek nem lesz ellenére.

Vannak, akik a tetejét bevonják színtelen vagy épp színes zselével, ami csak abban az esetben szükséges, ha olyan gyümölcsöket használunk, amelyek könnyen megbarnulnak, de erre nekünk most nem volt szükségünk.

Forrás:
iStock

Gyümölcstorta piskótával, pudinggal és friss gyümölccsel

Hozzávalók egy 25-27 cm-es formához:
A piskótához:

  • 3 tojás 
  • 3 evőkanál cukor 
  • 2 evőkanál víz 
  • 3 evőkanál liszt 
  • 1/2 kávéskanál sütőpor
  • csipet só
  • diónyi vaj és kevés liszt a formához

A vaníliás pudinghoz:

  • 2 tojás sárgája
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 2,5 dl tej
  • 1 rúd vanília

Valamint: 

  • málna, szeder, áfonya, őszibarack, kivi – vagy bármilyen gyümölcs, ami épp rendelkezésünkre áll

Elkészítés: A tojásokat kettáválasztjuk. A sárgákat a cukorral és a vízzel fehéredésig habosra keverjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd a cukros tojássárgához szitáljuk, spatulával összeforgatjuk, majd 2-3 kanál tojáshabbal kissé fellazítjuk, végül az összes habot hozzáadva óvatosan összekeverjük úgy, hogy ne nagyon törjön össze. 

A tortaformát gondosan kivajazzuk, liszttel behintjük, majd a piskótatésztát beleöntjük, elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 10-12 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve azonnak deszkára borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

A vaníliás pudinghoz a vaníliarudat kettévágjuk, magját kikaparjuk, a tojássárgákhoz adjuk a cukorral és az étkezési keményítővel, simára kikeverjük, majd hozzáöntjük a tejet is, ezzel is elkeverjük, és folyamatos keverés mellett tűzhelyen besűrítjük. A kész pudingot a piskótára öntjük, elsimítjuk, és hagyjuk kihűlni.

A gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, ha szükséges, feldaraboljuk, és ízlés szerint elrendezzük a kihűlt puding tetején. Hűtőbe tesszük tálalásig.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.