Pillanatok alatt elkészül, kiadós, egészséges és finom a banánturmix, ideális reggelire, sőt, egyszerűen magunkkal is vihetjük, ha sietünk. És hogy ne unjuk meg, variáljuk is néha kicsit. Ehhez adunk 3 ötletet!
A banán az egyik legsokoldalúbb gyümölcs, nemcsak magában és turmixokban fogyaszthatjuk, de lehet fagylalt, palacsinta alapja, készülhet belőle banánkenyér, krémesíthet smoothie-kat. Könnyen emészthető és tápláló, tele vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
A banánturmix nemcsak reggelire tökéletes, de néhány jégkockával tovább turmixolva isteni shake készíthető belőle, ami akár uzsonnára, kerti partira, desszertnek is megállja a helyét.
Kakaós banánturmix
Hozzávalók: 1 banán, 1 alma, 1 evőkanál kakaó, 4 dl tej vagy növényi tej
Elkészítés: Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, húsát felkockázzuk, a karikára vágott banánnal, a kakaóval és a tejjel turmixgépbe tesszük, és krémesre turmixoljuk.
Mogyoróvajas banánturmix
Hozzávalók: 1 banán, 1 evőkanál mogyoróvaj, pár csepp citrom, 1 kávéskanál vaníliakivonat, 4 dl tej vagy növényi tej
Elkészítés: A banánt meghámozzuk, felkarikázzuk, hozzáadjuk a mogyoróvajat, kevés citromlevet és vaníliakivonatot, valamint a tejet, és krémesre összeturmixoljuk.
Zabpelyhes banánturmix
Hozzávalók: 1 banán, 2 evőkanál apróbb szemű zabpehely, 1 kávéskanál fahéj, 1 teáskanál méz, 4 dl tej vagy növényi tej
Elkészítés: A meghámozott banánt turmixgépbe karikázzuk, hozzáadjuk a zabpelyhet, a mézet, a fahéjat és a tejet, és krémesre turmixoljuk.