Írd be, mit keresel:

Cantuccini, a legfinomabb olasz keksz

Igazi toszkán specialitás ez a nagyon ropogós mandulás kétszersült, de mára egész Olaszországban elterjedt, és rengeteg változatban készül. Légmentesen záró fémdobozban hosszan eltartható, de erre nincs sok esélye, mert annyira finom.

Cookta - 2016.08.20.
Cantuccini, a legfinomabb olasz keksz

Egy szakács barátom sok évvel ezelőtt mutatott nekem egy fantasztikus ropogós kekszfélét, melynek a neve: CANTUCCINI. Kellemesen amarettós, a benne lévő mandulától és méztől pedig hihetetlenül izgalmas volt. Toscanában hagyományosan a szintén helyi specialitásnak számító vin santo nevű édes borba mártogatják, de kávé mellé is szenzációs. 

Nem volt kérdés: azonnal tudni akartam a receptjét. Sikerült „kiudvarolni” tőle a titkot, amit évek alatt csiszolgattam, és így vált a saját verziómmá az alábbi recept, melyet megtekinthettek ezen a videón.

Objektum doboz

Cantuccini (mandulás kétszersült keksz)

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 4 g sütőpor
  • 3 egész tojás
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 8 dkg méz
  • 3 cl amaretto
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 15 dkg mandula

Elkészítés: A lisztet, a sütőport, a tojásokat keverőtálba tesszük, hozzáadunk 3 tojást, a reszelt citromhéjat, a mézet, az amaretto likőrt, az olvasztott vajat, és kézzel jól kidolgozzuk, majd hozzáadjuk a mandulát is. 30 percig hűvös helyen pihentetjük.

Négy részre osztjuk a tésztát, rudakká formázzuk, sütőpapírral fedett sütőlemezre tesszük, tojással lekenjük.

170 fokra melegített sütőben 15 percig sütjük, majd kivesszük, és kissé ferdén felszeleteljük. Visszatesszük a sütőlapra a sütiszeleteket úgy, hogy egymást ne fedjék, és 150 fokon 10 percig szárítjuk.

Kávé mellé kínálhatjuk, gasztroajándéknak is tökéletes.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.