Írd be, mit keresel:

Töltött gomba baconben és mediterrán változatban

A gomba annyi mindenre jó! Töltve is annyi módon készülhet, szinte bármi kerülhet a kalapokba. Két egyszerű, de nagyon ízletes ötletet mutatunk, ami esti borozgatáshoz vagy előételnek is remek, de salátával könnyű ebéd, vacsora is lehet.

Cookta - 2016.08.27.
Töltött gomba baconben és mediterrán változatban

Egy könnyedebb, zöldfűszeres, mediterrán ízvilágú tölteléket és egy magyarosabb juhtúrós változatot mutatunk. Ez utóbbi baconbe is betekerhető, és grillrácson, szabadban is megsüthető. 

Baconben sült juhtúrós töltött gomba

Hozzávalók:

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 15 dkg juhtúró
  • 10 szelet bacon
  • 3 evőkanál tejföl
  • petrezselyem
  • őrölt bors

 
Elkészítés: A lila hagymát megmámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, a szárakat kitördeljük, apróra vágjuk, a hagymához adjuk a juhtúróval, a tejföllel, egy kevés aprított petrezselyemmel és őrölt borssal együtt, és alaposan kikeverjük. Sózni nem kell, mivel a juhtúró és a bacon is sós.

A gombakalapokat megtöltjük a juhtúrós krémmel, és mindegyiket baconszeletbe tekerjük, fogvájóval megtűzzük. 

A töltött gombafejeket sütőtálba tesszük, és 185 fokra előmelegített sütőben, légkeverés mellett, 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

Forrás:
iStock

Mediterrán töltött gomba

Hozzávalók:

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 2 paradicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A gombát megtisztítjuk, a szárakat kitördeljük, apróra vágjuk, egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a finomra vágott zöldfűszereket, belereszeljük a fokhagymát, a parmezánt és a citrom héját. A paradicsomok héját lehúzzuk, húsukat apróra összevágjuk, és a levével együtt a zsemlemorzsához adjuk. Meglocsoljuk 3 evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.

A gombakalapokat megtöltjük a paradicsomos morzsával, sütőtálba tesszük.

185 fokra előmelegített sütőben, légkeverés mellett, 10-15 perc alatt pirosra sütjük.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.