Hogy egy kicsit bátrabbak legyünk a konyhában, mutatunk néhány olyan, már-már vadnak tűnő kombinációt, amiket nem biztos, hogy elsőre mernénk együtt használni, pedig garantáltan lázba hozzák az ízlelőbimbókat.
Néha az össze nem illőnek tűnő alapanyagok valójában ízletes kombinációt alkothatnak. A popsugar.com most összegyűjtött öt nagyon furcsa, de annál finomabb párosítást, amelyeket bátran lehet haszálni a mindennapokban. Nézzük, mik is ezek!
1. Mazsola és gomba?
Fogadjunk, nem gondoltad volna, hogy ez a két egészen más ízű alapanyag jól passzolhat egymással. Próbáld ki nyugodtan: a pirított gomba bulgurral vagy rizzsel, kis mazsolával és fenyőmaggal isteni.
2. Narancs és édesburgonya?
Igen, kimondottan ajánlják a különleges kombinációt turmix készítéséhez főtt vagy sült édesburgonyával, vagy ha sütőben készítesz kockára vágott édesburgonyát, rejts el közötte egy kis narancshéjat és néhány gerezd gyümölcsöt, csodás ízt ad majd neki.
3. Fehércsokoládé és zsálya?
Ez aztán bizarr kombónak tűnik, de az igazság az, hogy a túl édes fehércsokoládét ellensúlyozni tudja a zsálya kicsit fanyar íze. Természetesen a krémes receptekhez ajánlott, finomra vágva.
4. Paradicsom és eper?
Azt viszonylag sokan tudják, hogy a paradicsom inkább húz a gyümölcsökhöz, mint a zöldségekhez, de azt már kevesen, hogy lehet eperrel kombinálni. Érdemes kipróbálni a paradicsom-mozzarella kombót egy maroknyi eperrel!
5. Juharszirup és avokádó?
Még talán ez a legkevésbé furcsának tűnő kombináció. A posugar.com szerint a legjobb, ha csokoládés avokádókrémbe keverünk juharszirupot.