A szaftos, édes, lédús körte az egyik kedvenc gyümölcsünk, ami a legfinomabb üvegesre párolódva egy sütiben vagy karamellizálódva a desszert tetején: ebben a tortában mindkét alakban feltűnik, és tökéletes kiegészítője a nagyon csokis kevert tésztának.
Igazán egyszerű kevert tésztával lesz dolgunk, állagra és illatra hasonlít a brownie-hoz, de kicsit könnyedebb, levegősebb, magasabb, szaftosságát a benne lévő gyümölcsnek köszönheti. A lédús, aromás körte áttetszővé párolódik a tésztában, szétolvad a szájban, míg a tetejére kerülő körteszeletek saját cukortartalmuktól kellemesen karamellizálódnak.
Mivel a csokihoz és a körtéhez is jól illik a gyömbér, és egy kis izgalmat is visz a tortába az édes íz mellé, így egy kis reszelt gyömbér is került a csokitortába.
A tészta összeállítása 10 perc, ami még szorgos hétköznapokon is belefér a menetrendbe, a többi tényleg a sütő dolga, mégis elképesztően finom csokis süteménnyel kényeztethetjük szeretteinket.
Körtés csokitorta gyömbérrel bolondítva
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojásokat tálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot, a vanliás cukrot és a puha vajat, robotgéppel krémesre keverjük. A lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a szódabikarbónával összekeverjük, a cukros-vajas tojáshoz öntjük, belereszeljük a meghámozott gyömbért, hozzáöntjük a tejszínt, és krémesre keverjük a robotgéppel.
A körtéket félbevágjuk, magházukat kivágjuk, meghámozzuk, a felét kisebb kockákra vágjuk, és a csokis tésztába forgatjuk, majd a masszát egy kikent, lisztezett kapcsos tortaformába öntjük.
A maradék körtét vékony szeletekre vágjuk, a tészta tetejét kirakjuk vele, majd előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk, és 35–40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta, de ha kicsit ragacsos brownie-s marad, az sem baj – már ha szeretjük a brownie-t!