Ahogy azt korábban megírtuk, a Sugarfina rozés gumicukráért egyszerűen megőrült a fél világ, és a mai napig hosszú várólista vezet a megszerzésükhöz. A jó hír, hogy már otthon is elkészíthetjük a DIY változatát. Mutatjuk, hogyan!
Állítólag az igazi verziója nem véletlenül lett világsiker, ugyanis elképesztően puha, és az íze is utánozhatatlan. Azt nem tudjuk, hogy a házilag készített mackók íze mennyire hasonlít az eredetire, de a videó alapján úgy tűnik, nem annyira bonyolult elkészíteni a rozéval megbolondított mackókat. Előre szólunk, hogy néhány speciális kellékre azért szükség lesz: ilyen pl. a mackó alakú forma, amiben majd megdermednek a cukorkák, vagy egy úgynevezett habzóborolaj, amit az Amazonról lehet megrendelni, ha esetleg itthon nem találunk ilyet – de ez akár el is hagyható.
Ha valaki kipróbálná, így fogjon neki: 1 pohár rozé bort 1,5 percig melegítsünk mikróban, majd 6 csomag zselatinport keverjük el benne simára, adjuk hozzá a habzóborolajat, 1 csepp pink ételszínezéket, keverjük el, majd cseppentővel adagoljuk a formába. Tegyük a hűtőbe 2 órára, amíg a macik meg nem dermednek, majd nyomjuk ki a formából, és élvezzük a finomságot!